Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου 

Αυτή είναι η εντύπωση που εισέπραξα. Το ανέφερα στην εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής μου, εφόσον τόσο στην περίπτωση του Νίκου Συντυχάκη, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας CAPITAL συμφερόντων Μαρινάκη, που εντοπίστηκε με μαύρα χρήματα 622.000 ευρώ στο αεροδρόμιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», όσο και στη διαδικασία διερεύνησης της λίστας των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ διαφόρων ατόμων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των λιμενικών στα κρησφύγετα της ηρωίνης, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μεροληπτική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη, τις ερευνούμε όμως και αξίζει να θυμηθούμε πάλι τι έλεγε στη συνέντευξή του, τότε που δεν… είχε ανακαλύψει ακόμα τον εκβιασμό της εισαγγελέως και του ανακριτή:

Μ. Γιαννουσάκης: Έχε υπ’ όψιν σου κάτι τρέχει με την ανακρίτρια.
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί;
Μ. Γιαννουσάκης: Η ανακρίτρια είναι η Αλβανού, είναι η ανακρίτρια που καταδίκασε τον Κυριάκο και τον Αλαφούζο στο τρίτο δικαστήριο υπέρ του Μαρινάκη, που έπρεπε να αθωωθεί πανηγυρικά και όταν πήγε ένας λιμενικός από αυτούς που σου λέω να δώσει μια κατάθεση, η οποία ενδεχομένως να μπέρδευε και τον άλλον, ξέρεις τι του είπε; Αν δεν μου πεις την πηγή σου, τη θεωρώ αδύναμη, και τσακωθήκανε και έφυγε.
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, ε;
Μ. Γιαννουσάκης: Ναι. Παίζει έναν ρόλο που δεν την εμπιστεύονται οι λιμενικοί και προσπαθούνε μήπως καταφέρουνε και ορίσουνε ειδικό εφέτη ανακριτή και φύγει από αυτήν.
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Έτσι έπρεπε. Αυτή εννοείς ότι είναι του Μαρινάκη;

16.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μ. Γιαννουσάκης: Ναι, ναι ξεκάθαρα. Αφού σου λέω δεν δέχεται κατάθεση να πας τώρα να της πεις «θέλω να σου πω αυτό», δεν το δέχεται, που δεν έχει δικαίωμα να μη δεχτεί. Και άμα δεις το τρίτο δικαστήριο ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Κυριάκο και τον άλλο σε υπόθεση που έπρεπε πανηγυρικά να αθωωθεί. Αυτήν μπορείς να την πιέσεις λίγο άμα θες με τη δημοσιότητα για τα εντάλματα. Υπάρχει λόγος που δεν βγάζουν στους Τούρκους τα εντάλματα, γιατί στους Τούρκους…
Άκου θα σου δώσω και άλλο ένα στοιχείο. Ο ένας από τους δύο Τούρκους, θα δεις στην κατάθεσή μου, ζει στο Λονδίνο…
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Αυτός που λέει ότι κάνει τον εστιάτορα, ο Άλεξ.
Μ. Γιαννουσάκης: Ακριβώς. Το Λονδίνο είναι δεύτερη πατρίδα του δικού σου, του Βαγγέλη.
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι.
Μ. Γιαννουσάκης: Ο λόγος που δεν βγαίνουν τα εντάλματα είναι ότι δεν τους θέλουν τους Τούρκους.
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί δεν τους θέλουν;
Μ. Γιαννουσάκης: Γιατί ενδεχομένως μπορεί από τους Τούρκους να γίνει διαρροή, γιατί και στους Τούρκους υπάρχουν αποτυπώματα τραπεζικά, άσχετα από αυτά που σου είπα.

17.00

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, κατάλαβα. Τους Τούρκους πού τους έχουν τώρα;
Μ. Γιαννουσάκης: Ο ένας είναι στη φυλακή γιατί πήγε και σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του και ο άλλος ζει τη ζωή του στο Λονδίνο. Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να πιέσεις με δημοσιότητα, γιατί είναι πραγματικά σκάνδαλο που δεν βγαίνουν τα εντάλματα, θα βοηθήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Ή να την πάρεις ένα τηλέφωνο αυτήν και να της πεις «να σου πω, κυρά μου, γιατί δεν βγάζετε τα εντάλματα;». Δυόμισι χρόνια ξέρει μέχρι και η τελευταία πέτρα στην Τουρκία ποιοι είναι οι χρηματοδότες.
Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Η ανακρίτρια λες;
Μ. Γιαννουσάκης: Ακριβώς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου του 2013, στις 14.30, προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση από Ντουμπάι. Από το αεροπλάνο κατεβαίνει ο Νίκος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CAPITAL, συμφερόντων Μαρινάκη.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι τον απομονώνουν (ο Γιαννουσάκης υποστηρίζει ότι εκείνος είχε ενημερώσει τις Αρχές) και του θέτουν το ερώτημα πόσα χρήματα φέρει μαζί του. Ο Συντυχάκης δηλώνει 6.000 ευρώ και ακολουθεί έλεγχος των αποσκευών του, κατά τον οποίο έκπληκτοι οι υπάλληλοι ανακαλύπτουν 620.000 σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ!

Δείτε τα έγγραφα-ντοκουμέντα

  

Ο Συντυχάκης τα χάνει και στο εύλογο ερώτημα των τελωνειακών για την προέλευση τόσο μεγάλου ποσού δηλώνει ότι το αγνοεί και δεν γνωρίζει πώς και από ποιον τοποθετήθηκε στις αποσκευές του.

Δεν γίνεται, όπως είναι φυσικό, πιστευτός, ζητεί όμως να επικοινωνήσει με το Ντουμπάι για να πληροφορηθεί δήθεν από την επιχείρηση (ποια άραγε;) πώς βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα στις αποσκευές του, εφόσον σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ποσόν δεν βρέθηκε σε μόνο μία αποσκευή αλλά σε διαφορετικές, διάσπαρτο.

Τα χρήματα κατάσχονται, παρά τις προσπάθειες κάποιων παραγόντων να αποσιωπηθεί το γεγονός και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους αρμοδίους.

Έπεσαν πολλά τηλεφωνήματα τότε, μας λέει άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα εκ των έσω.
Πληροφορηθήκαμε, μάλιστα, ότι η προϊσταμένη του τμήματος στο Τελωνείο έκανε έρευνα προσφάτως για να ανακαλύψει πώς διέρρευσαν τα στοιχεία της υπόθεσης στη «Ζούγκλα» και αναρωτιόμαστε: Αντί να κάνει έρευνα πώς επεστράφησαν τα χρήματα στον Μαρινάκη, αναζητεί την πηγή του δημοσιογράφου, όταν διερευνάται η αλήθεια; Περίεργα πράγματα…

Προσέξτε, ο Συντυχάκης δεν αναφέρθηκε σε ναυτιλιακό συνάλλαγμα όταν εντοπίστηκαν τα χρήματα, αλλά δήλωσε άγνοια για το ποιος τοποθέτησε τα χρήματα στις βαλίτσες του.

Το ποσόν παρέμεινε δεσμευμένο στο τελωνείο για τρεις μήνες και ω του θαύματος μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρακρατήθηκε το 25% υπέρ του Δημοσίου και τα υπόλοιπα επεστράφησαν στον εφοπλιστή.

Καμία συνέπεια για τους δράστες. Την ώρα που ο ελληνικός λαός μαστίζεται από τη λιτότητα της τρόικας και άνθρωποι αυτοκτονούν, ο Συντυχάκης και το αφεντικό του απολαμβάνουν την ασυλία της κυβέρνησης Σαμαρά, διακινώντας παρανόμως με αυτήν τη μέθοδο μαύρο χρήμα.

Πρόκειται ναι ή όχι για κακούργημα, το οποίο επισύρει ποινή δεκαετούς κάθειρξης; Τι θα απαντήσουν άραγε σήμερα, που η υπόθεση ερευνάται εξαρχής από την εισαγγελέα Τζίβα, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης, οι υπεύθυνοι της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι υπόλοιποι τεθλιμμένοι συγγενείς; Κυρίως οι πολιτικοί συγγενείς της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κόπτονται σήμερα υπέρ του κ. Μαρινάκη και ζητούν επί πίνακι την κεφαλή της εισαγγελέως Τζίβα;

Προφανώς η Εξεταστική Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, θα ρίξει άπλετο φως και προς αυτήν την κατεύθυνση, αρχίζοντας από τα μαλακά της διακίνησης μαύρου χρήματος, για να πάει αμέσως μετά στα πιο… σκληρά.

Βεβαίως, κατ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος η υπόθεση να τραβήξει σε μήκος χρόνου και ίσως σε κάτι τέτοιο να ποντάρουν οι πρωταγωνιστές και οι ηθικοί αυτουργοί.

Θα ζητήσουμε, ως έχουμε δικαίωμα, να πληροφορηθούμε με ποιο σκεπτικό παραδόθηκαν πίσω τα χρήματα και δεν υπήρξε καμία συνέπεια για τους εμπλεκομένους, εφόσον είναι γνωστό τοις πάσι πως όταν συλλαμβάνεσαι με περισσότερα από τα νόμιμα επάνω σου, αρνείσαι την ύπαρξή τους και δηλώνεις άγνοια, οδηγείσαι στον εισαγγελέα και όχι στο σπίτι σου. Τα χρήματα κατάσχονται, επιβάλλεται και βαρύτατο πρόστιμο και υφίστασαι τις προβλεπόμενες ποινικές συνέπειες εκ του κακουργήματος ή μήπως δεν είναι έτσι;

Έπεται η συνέχεια…

Διαβάστε επίσης: Η απορία του Κουρτάκη στα “Παραπολιτικά” και η απάντηση του Γιαννουσάκη

Διαβάστε προηγούμενα δημοσιεύματα από την έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης