Αναρωτιέται ο υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη στα “Παραπολιτικά” Κουρτάκης, για ποιόν λόγο επελέγη η Τζίβα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να μεταβεί στο κελί του ισοβίτη Γιαννουσάκη και να πάρει κατάθεση.

Προσέξτε τη διατύπωση: Όμως, και ως προς τους χειρισμούς του υπουργού Σταύρου Κοντονή υπάρχουν ερωτήματα. Το να επιδείξει ενδιαφέρον σε καταγγελίες και άρα να στείλει εισαγγελικό λειτουργό ήταν όντως εντός των καθηκόντων του. Γιατί, όμως, επέλεξε να δώσει εντολή στην κ. Τζίβα, που δεν χειρίζεται την έρευνα για τα ναρκωτικά και το Noor-1 αλλά την παράλληλη έρευνα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, και δεν έστειλε την κ. Αλβανού που χειρίζεται την υπόθεση για τα ναρκωτικά; Γιατί έπρεπε να πάει ειδικά αυτή η δικαστικός; Γιατί δεν εστάλη η αρμόδια Εισαγγελέας κ. Αλβανού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολαύστε τώρα την απάντηση δια στόματος Γιαννουσάκη στη συνέντευξη που μου έδωσε:

Μ. Γιαννουσάκης: Έχε υπόψη σου κάτι τρέχει με την ανακρίτρια.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μ. Γιαννουσάκης: Η ανακρίτρια είναι η Αλβανού, είναι η ανακρίτρια που καταδίκασε τον Κυριάκο και τον Αλαφούζο στο τρίτο δικαστήριο υπέρ του Μαρινάκη που έπρεπε να αθωωθεί πανηγυρικά και όταν πήγε ένας λιμενικός από αυτούς που σου λέω να δώσει μια κατάθεση η οποία ενδεχομένως να μπέρδευε και τον άλλον ξέρεις τι του είπε; Αν δεν μου πεις την πηγή σου τη θεωρώ αδύναμη, και τσακωθήκανε και έφυγε.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, ε;

Μ. Γιαννουσάκης: Ναι. Παίζει ένα ρόλο που δεν την εμπιστεύονται οι λιμενικοί και προσπαθούνε μήπως καταφέρουνε και ορίσουνε ειδικό εφέτη ανακριτή και φύγει από αυτήν.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Έτσι έπρεπε. Αυτή εννοείς ότι είναι του Μαρινάκη;

16:00

Μ. Γιαννουσάκης: Ναι, ναι ξεκάθαρα. Αφού σου λέω δεν δέχεται κατάθεση να πας τώρα να της πεις θέλω να σου πω αυτό, δεν το δέχεται, που δεν έχει δικαίωμα να μην δεχτεί. Και άμα δεις το τρίτο δικαστήριο ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Κυριάκο και τον άλλο σε υπόθεση που έπρεπε πανηγυρικά να αθωωθεί. Αυτήν μπορείς να την πιέσεις λίγο άμα θες με την δημοσιότητα για τα εντάλματα. Υπάρχει λόγος που δεν βγάζουν στους Τούρκους τα εντάλματα, γιατί στους Τούρκους…
Άκου θα σου δώσω και άλλο ένα στοιχείο. Ο ένας από τους δύο Τούρκους, θα δεις στην κατάθεσή μου ζει στο Λονδίνο..

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Αυτός που λέει ότι κάνει τον εστιάτορα, ο Άλεξ.

Μ. Γιαννουσάκης: Ακριβώς. Το Λονδίνο είναι δεύτερη πατρίδα του δικού σου, του Βαγγέλη.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι.

Μ. Γιαννουσάκης: Ο λόγος που δεν βγαίνουν τα εντάλματα είναι ότι δεν τους θέλουν τους Τούρκους.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί δεν τους θέλουν;

Μ. Γιαννουσάκης: Γιατί ενδεχομένως μπορεί από τους Τούρκους να γίνει διαρροή γιατί και στους Τούρκους υπάρχουν αποτυπώματα τραπεζικά, άσχετα από αυτά που σου είπα.

17:00

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Ναι κατάλαβα. Τους Τούρκους που τους έχουν τώρα;

Μ. Γιαννουσάκης: Ο ένας είναι στην φυλακή γιατί πήγε και σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του και ο άλλος ζει τη ζωή του στο Λονδίνο. Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να πιέσεις με δημοσιότητα γιατί είναι πραγματικά σκάνδαλο, που δεν βγαίνουν τα εντάλματα θα βοηθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ή να την πάρεις ένα τηλέφωνο αυτήν και να της πεις να σου πω κυρά μου γιατί δεν βγάζετε τα εντάλματα; Δυόμισι χρόνια ξέρει μέχρι και η τελευταία πέτρα στην Τουρκία ποιοι είναι οι χρηματοδότες.

Μ. Τριανταφυλλόπουλος: Η ανακρίτρια λες;

Μ. Γιαννουσάκης: Ακριβώς.

Δεν υιοθετούμε ασφαλώς όσα λέει ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, τα διερευνούμε όμως και σας ερωτώ. Πώς να στείλει την κ. Αλβανού ο υπουργός όταν ο ισοβίτης της καταμαρτυρεί όσα διαβάσατε; Και η ίδια η εάν τα γνώριζε θα ζητούσε να εξαιρεθεί.

Αυτά για τους υπαλλήλους ερευνητές του κ. Μαρινάκη, οι οποίοι όταν λαμβάνουν ρόλο υπερασπιστικό καίνε τον εργοδότη τους…

Εκείνο που διερωτώμαι όμως είναι το εξής. Οι έγκριτοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι εργάζονται εκεί μέσα, δεν αντιλαμβάνονται ότι δια της σιωπής καθίστανται συνυπεύθυνοι για όσα διαδραματίζονται; Τόση υποτέλεια, τόσος ζόφος, τόσος πανικός;

Είναι δυνατόν την δημοσιογραφική τους αξιοπρέπεια, να τη διαχειρίζεται με τόσο γκροτέσκο τρόπο ένας Κουρτάκης;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης