Όταν πριν από μερικά χρόνια άρχισαν να βγαίνουν στο φως στοιχεία και συνομιλίες γύρω από το ναρκόπλοιο Noor1 κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις διασυνδέσεις και τις τριγωνικές διαπλοκές μεταξύ ατόμων από τον δικαστικό, δικηγορικό αλλά και τον αθλητικό χώρο.

Έπρεπε να φτάσουμε στις αποκαλύψεις του zougla.gr και στην ανάλυση των όσων αποκάλυψε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης στις εισαγγελικές Αρχές και στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο προκειμένου να αρχίσουν να σχηματοποιούνται οι σχέσεις ατόμων φαινομενικά αγνώστων μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι θα πρέπει να πάμε δύο χρόνια πίσω, στα μέσα του 2015.

Ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα της εποχής, σχετικά με το Noor1 αλλά και τη μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, θα πέσουμε πάνω σε κάποια ονόματα, –αυτά των Νίκου Πηρούνια, Αιμίλιου Κοτσώνη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη , Γιώργου Μπουρδούβαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη– καθώς και σε κάποιες «περίεργες» συνομιλίες που φαίνεται να τους συνδέουν με αφορμή την έρευνα που διενεργούνταν τότε για τα «στημένα παιχνίδια» αλλά και το νακροπλοίο.

Προτού οδηγηθούμε όμως στις συνομιλίες ας δούμε πρώτα τις ιδιότητες των ατόμων που εμπλέκονται. Ο κ. Πηρούνιας είναι πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, ενώ δηλώνει πρώην φίλος του κ. Μαρινάκη καθώς, όπως εξομολογείται σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, «ο εφοπλιστής τον απογοήτευσε». Ο κ. Μπαϊρακτάρης είναι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, ενώ ο κ. Κοτσώνης είναι πρώην διευθυντής προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ήδη καταδικασμένος, πρωτόδικα, για την υπόθεση Noor1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα ας πάμε στις σχέσεις που φαίνεται να συνδέουν τους παραπάνω ανθρώπους. Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΙ, αποκάλυψε ότι έχουν καταγραφεί σε video 4 παράτυπες επισκέψεις του Νίκου Πηρούνια στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τις οποίες συνάντησε τον, (τότε) κατηγορούμενο για τα ναρκωτικά, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Επίσης αποκαλύφθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του κ. Πηρούνια και του κ. Κοτσώνη, όπου γίνονται αναφορές στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο είχε αναλάβει τότε την εκδίκαση της υπόθεσης του ναρκοπλοίου.

Σε εισερχόμενη συνομιλία από το σταθερό τηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού στις 18 Αυγούστου 2015 ο Αιμίλιος Κοτσώνης συζητάει με τον Νίκο Πηρούνια για τον ορισμό της εναρκτήριας δικασίμου (6 Οκτωβρίου) και συμφωνούν να γίνει επισκεπτήριο την επόμενη Κυριακή. Ο Κοτσώνης αναφέρει ότι πήγε και τον είδε ο «μικρός Βαγγέλης» και ενημερώνει τον Πηρούνια ότι ήθελε να έρθει και ο «μεγάλος».

Ποιος είναι όμως ο «μικρός» και ποιος ο «μεγάλος» Βαγγέλης;

Όπως προέκυψε αργότερα και… ομολογήθηκε δια στόματος Πηρούνια, ο «μικρός» Βαγγέλης είναι ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης που, σημειωτέον, δεν ασχολείται με ποινικά θέματα και ο «μεγάλος» είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι, όπως έγραψε το zougla.gr, εκτός από δικηγόρος, ο κ. Μπαϊρακτάρης είναι ανώτερο διευθυντικό στέλεχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης στον NASDAQ «CAPITAL» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ φέρεται να έχει σχέση με την εταιρεία Marathon Carriers, με έδρα τον Πειραιά και γραφεία επί της οδού Κολοκοτρώνη 130 όπου στεγάζεται και το δικηγορικό γραφείο του οποίου ηγείται. Από αυτή την εταιρεία τώρα, φαίνεται, σύμφωνα με τραπεζικά ντοκουμέντα που προσκόμισε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης στις εισαγγελικές Αρχές, να έχουν φύγει εμβάσματα προς την εταιρεία του ισοβίτη G Tankers ύψους περίπου 150.000 δολαρίων χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα.


(Ο κ. Μαρινάκης μαζί με τον κ. Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 22 Μαΐου 2017)

Ας πάμε όμως πάλι πίσω στο 2015 και στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ μεταξύ του κ. Πηρούνια και του κ. Κοτσώνη. Σε εισερχόμενη λοιπόν συνομιλία από το σταθερό τηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 ο Αιμίλιος Κοτσώνης διαμαρτύρεται στον Νίκο Πηρούνια γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνό του σε κλήσεις από κινητό που αρχίζει από 6955.

Ο Πηρούνιας λέει ότι δεν γνώριζε ότι αυτό είναι το κινητό που χρησιμοποιεί ο Κοτσώνης στη φυλακή. Πάντως, τον ενημερώνει ότι πέρασε και άφησε κάτι πράγματα στο Κολωνάκι (εννοεί έναν δικηγόρο που αργότερα έγινε γνωστό πως ονομάζεται Σπύρος Κλαδάς) και αναφέρει ότι του έστειλε το σημείωμα και περιμένει τη «συνταγή» (αναφέρεται στη σύνθεση του δικαστηρίου).

Ποιος είναι όμως ο κ. Κλαδάς;

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή της 4ης Φεβρουαρίου 2008:

Από το 2004, ο Σπύρος Κλαδάς αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές στη «γαλάζια» διακυβέρνηση. Δεν περιορίζεται όμως στα της ολυμπιακής προετοιμασίας ή της αξιοποίησης των ολυμπιακών ακινήτων. Αναλαμβάνει τον ρόλο του trouble-shooter για το Μέγαρο Μαξίμου. Δουλειά του είναι να διερευνά και αξιολογεί μείζονα περιστατικά, ώστε αφενός ο πρωθυπουργός να έχει πλήρη εικόνα, αφετέρου δε το ζήτημα να αντιμετωπίζεται το ταχύτερο χωρίς εμπλοκή του πρωθυπουργού. Είναι ο κ. Κλαδάς που έδωσε στον πρωθυπουργό τις βάσιμες πληροφορίες για το πραγματικό εύρος του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων.

Ο ίδιος που επιβεβαίωσε τα στοιχεία εις βάρος του Ευγ. Παπαδόπουλου, τότε στενού συνεργάτη του Σ. Τσιτουρίδη. Αλλά και αυτός που, ενόψει των εκλογών του 2007, ανέλαβε μαζί με τον Χρ. Χατζηεμμανουήλ και τα υπόλοιπα στελέχη Μαξίμου και Ρηγίλλης την αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος και των στελεχών του κυβερνητικού μηχανισμού. Η ειρωνεία είναι πως ανάμεσα σε αυτούς που πέρασαν την κρησάρα του κ. Κλαδά ήταν και ο φέρελπις τότε πολιτευτής Πιερίας, νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Κουκοδήμος. Ο Σπ. Κλαδάς, μάλιστα, έβαλε πλάτη για την υποψηφιότητά του!

Από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης Ζαχόπουλου, ο κ. Κλαδάς βρέθηκε στο στόχαστρο. Είτε για τη συνομιλία του με την Εύη Τσέκου, ως γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης μέχρι τις εκλογές, είτε για την καταγγελλόμενη μεσολάβηση που ζήτησε από τον Κ. Κουκοδήμο, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων μετεκλογικά.

Με λίγα λόγια, από εκεί που θα έλυνε προβλήματα, παρουσιάστηκε ο ίδιος ως πρόβλημα για τον πρωθυπουργό. Από trouble-shooter, παρουσιάστηκε ως στόχος, προκαλών προβλήματα.

Τι ξέρουμε εμείς για τον κ. Κλαδά

Ο Σπύρος Κλαδάς ήταν αυτός ο οποίος, την περίοδο που αποκαλύφθηκε η σκανδαλώδης εμπλοκή του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη στην υπόθεση με τις μαύρες σακούλες γεμάτες χρήματα και επιταγές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ που της είχε μεταφέρει ο ίδιος στο υποκατάστημα της τράπεζας BNP Paribas στο Κολωνάκι, διαμεσολάβησε μέσω του Κώστα Κουκοδήμου να πείσει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να τα «ξαναβρεί» με τον κ. Αναστασιάδη προκειμένου να «κουκουλωθεί» η δυσώδης υπόθεση μαύρου χρήματος.

Προφανώς η απάντηση ήταν «όχι». Ο κ. Κλαδάς τότε είχε αναλάβει επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Ας επιστρέψουμε όμως στις συνομιλίες του 2015:

Ο κ. Πηρούνιας λοιπόν, αναφερόμενος σε αιφνίδια μετάθεση τριών λιμενικών που χειρίζονταν την υπόθεση Noor1, ενημερώνει τον Κοτσώνη ότι δεν βρήκε τον «ναύαρχο» γιατί είναι στο εξωτερικό και θα τον δει την Πέμπτη για να κανονίσει τη «μετάθεση του ναύτη». Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 ο Κοτσώνης επικοινωνεί από το κινητό του με τον Πηρούνια και ρωτά να μάθει αν είδε τον «ναύαρχο». Ο Πηρούνιας του απαντά ότι τον είδε και «το πέρασε το θέμα».

Αφού προηγουμένως έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον δικηγόρο Σπύρο Κλάδα, ο Πηρούνιας ενημερώνει στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 τον Κοτσώνη ότι «μίλησα με τον γιατρό στο Κολωνάκι και θα μου κάνει επεξεργασία της διάγνωσης».Δύο μέρες αργότερα τηλεφωνεί στον δικηγόρο και τον ρωτά αν «πάει θετικά». Ο δικηγόρος απαντά ότι «αυτή είναι soft, δεν θέλει βαρβαρότητες, δεν βρίσκει πράγματα, υπό αυτή την έννοια είναι θετική» (αναφέρεται σε μέλος του δικαστηρίου).

Αμέσως μετά ο Πηρούνιας τηλεφωνεί στον Κοτσώνη και τον ενημερώνει ότι «η πρώτη ένδειξη θετική, ο άνθρωπος είναι καλός, μαλακός». Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πηρούνιας στέλνει σε μήνυμα στον δικηγόρο τα ονόματα της αρχικής σύνθεσης των δικαστών. Στις 30 Σεπτεμβρίου συναντάται με τον δικηγόρο κ. Μπαϊρακτάρη και λίγο αργότερα στέλνει μήνυμα στον δικηγόρο που συνάντησε στο Κολωνάκι: «Tην Χριστιανή την αλλάξανε και βάλανε κάποια Δούκα».

Οι συνομιλίες όμως μεταξύ του κ. Πηρούνια και άλλων αθλητικών παραγόντων με θέμα το Noor1 δεν σταματούν εδώ. Τον Νοέμβριο του 2015, η εκπομπή «Δίκη» αποκαλύπτει μία συνομιλία της ΕΥΠ στην οποία εμφανίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά να δέχεται προτροπές από τον μεγαλομέτοχο του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, ιδιοκτήτη παράλληλα της εταιρείας Akron Trade & Transport, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και εδρεύει λίγο έξω από το Ντουμπάι, να «κόψει τα αυτιά» σε μάρτυρα του Noor1.

Ειδικότερα, σε αυτή τη συνομιλία, ο κ. Καϋμενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκείνος ο Μανέτας (μάρτυρας στη δίκη του Noor-Οne) είναι όλη η ιστορία. Σου είπα βάλε πέντε παιδιά να του κόψουν τα αυτιά. Κόψτε του τα αυτιά για να μαρτυρήσουν».

Αργότερα, ο κ. Πηρούνιας, δίνοντας συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» και ερωτώμενος για τον παραπάνω διάλογο δήλωσε: «Εννοούσε βάλε πέντε παιδιά να του “ψιθυρίσουν στο αυτί”. Δεν το έκανα ούτε καν το είπα στον Αιμίλιο. Βεβαιώθηκα από τη συνομιλία μου με τον Καϋμενάκη ότι ο Κοτσώνης είναι αθώος και θύμα συγκυριών. Τα αυτιά του κ. Μανέτα είναι μια χαρά’». «Ο Καϋμενάκης είναι 25 χρόνια φίλος μου, πολύ πριν εμπλακεί με το ποδόσφαιρο. Μένει στο Ντουμπάι και θεώρησα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να διασταυρώσω την υπόθεση του ναρκοπλοίου και να καταλάβω εάν ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε συμμετοχή. Με διαβεβαίωσε ότι ο Κοτσώνης δεν είχε ανάμιξη».

Επίσης διέψευσε ότι είχε εμπλοκή στη μετάθεση των τριών λιμενικών, τονίζοντας ότι απλώς μεσολάβησε μέσω ενός ναυάρχου για την ευνοϊκή μετάθεση ενός ναύτη που του ζήτησε ως εξυπηρέτηση ο Κοτσώνης.

Ο «Μικρός» και ο «Μεγάλος»

Όσον αφορά δε τον «μικρό» και τον «μεγάλο» Βαγγέλη, ο κ. Πηρούνιας αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο της εκπομπής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος είναι ο «μικρός Βαγγέλης»;
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ: Ο Μπαϊρακτάρης
Δ: Και γιατί επισκέφτηκε τον Κοτσώνη, αφού λέτε ότι δεν έχει σχέση με το ποινικό ;
Π: Έτσι μου είπε ο Αιμίλιος
Δ: Ποιος είναι ο «μεγάλος Βαγγέλης»;
Π: Ο Μαρινάκης
Δ: Ο Κοτσώνης σας είπε ότι ήθελε να έρθει στη φυλακή να τον επισκεφτεί και ο «μεγάλος Βαγγέλης»;
Π: Ναι. Και του συνέστησα να μην έρθει. Έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε ότι θέλει να τον δει ο «μεγάλος Βαγγέλης». Τον Μπαϊρακτάρη δεν τον γνωρίζω μόνο σαν δικηγόρο του Μαρινάκη, αλλά και του Μελισσανίδη. Στον Αιμίλιο θα έλεγα από κοντά τα στοιχεία που συνέλεξα για τη σύνθεση του δικαστηρίου. Τι άλλο παραπάνω; Πιστεύω ότι είναι αθώος και για αυτό συνέδραμα. Έτσι είμαι εγώ. Πιστεύω στη φιλία. Όταν ένας φίλος μου είναι αθώος, τον στηρίζω μέχρι θανάτου.

Τέλος, αναφορικά με τις παράτυπες επισκέψεις στον Κορυδαλλό, ο κ. Πηρούνιας υποστήριξε ότι ο Αιμίλιος Κοτσώνης του ζήτησε να παρέμβει ώστε να μπορέσει να τον επισκεφτεί απρόσκοπτα η σύζυγός του, η οποία είχε ταυτότητα με το πατρικό της επώνυμο.

Συγκεφαλαιώνοντας… Ο Νίκος Πηρούνιας, ένας δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά εκλεγμένος με τον συνδυασμό των Μώραλη-Μαρινάκη, επισκέπτεται παράτυπα τέσσερις φορές στον Κορυδαλλό το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού, κατηγορούμενο (εν συνεχεία καταδικασμένο) για την υπόθεση Noor1 Αιμίλιο Κοτσώνη, στενό φίλο, κατά δήλωσή του, του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και μιλούν (όπως προκύπτει από τις σχετικές συνομιλίες) για την έρευνα που γίνεται για το ναρκόπλοιο καθώς και για τη σύνθεση που πρόκειται να δικάσει την υπόθεση.

Όλα αυτά αφού έχει προηγηθεί συνάντηση στις φυλακές του Αιμίλιου Κοτσώνη με τον Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη, δικηγόρο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και εμπλεκόμενου σε μία εταιρεία που φέρεται να έχει αποστείλει σε εταιρείες του ισοβίτη Γιαννουσάκη περίπου 150.000 δολάρια χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος της μεταφοράς του εν λόγω χρηματικού ποσού.

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη

Τίποτε δεν έχει αλλάξει. Όπως συνηθίζει να λέει ο σοφός λαός, όταν πας σε έναν μικρό τόπο, πρώτα πιάνεις τον παππά, μετά τον χωροφύλακα και κατόπιν τον δάσκαλο. Έτσι έχεις το χωριό στα χέρια σου.

Η «παρέα» του Πειραιά το ξέρει αυτό καλά. Η κάθοδος του «συστήματος Μαρινάκη» στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν μία σοφή πολιτική κυκλωτική κίνηση. Όμως για να «αυγατίσει» ως προς την μεγιστοποίηση της επιρροής του συστήματος στην τοπική κοινωνία θα έπρεπε να διασφαλιστούν οι απόλυτα αρμονικές σχέσεις με τον πληθωρικό και δραστήριο Μητροπολίτη Σεραφείμ. Τον πολυάσχολο και πολυπράγμονα Ιεράρχη όστις κατά καιρούς εντυπωσιάζει αν δεν αιφνιδιάζει με την ενασχόληση του από την Θεωρία του Δαρβίνου έως τα εκκλησιαστικά αρχεία της Συνόδου της Νίκαιας για να καταλήξει στην ελληνική γλώσσα εκπλήσσοντας (αρνητικά) τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, για να ολοκληρώσει με τον εξοστρακισμό των απανταχού αλλοφύλων, ξένων, μη Ορθοδόξων, Ομοφυλοφίλων και γενικώς διαφορετικών.

Δεξί χέρι του Μητροπολίτη είναι ο Γραμματέας της Μητροπόλεως Δημήτρης Αλιφέρης που εκτελεί γενικά καθήκοντα Επιτελάρχη, όπως αρμόζει σε κάθε οργανωμένη Επισκοπή, πόσο δε μάλλον σε αυτήν του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Με αυτό το δίπολο πολυδιάστατης τοπικής εξουσίας ήλθε εξ αρχής σε επαφή το «σύστημα» που προαναφέραμε.

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η προσφώνηση του εφοπλιστή Μαρινάκη ο οποίος απευθυνόμενος στον Σεβασμιότατο σημειώνει:

«Σεβασμιότατε και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και μακροζωία και να συνεχίσεις το τεράστιο έργο σου.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο τεράστια προτερήματα:
Στην εργατικότητά σου.
Καθημερινά παράγεις ένα τεράστιο έργο για την Πειραϊκή Εκκλησία, για τον Πειραιά, για τους πολίτες, για τους πιστούς.

Και το δεύτερο, ο ανατρεπτικός σου λόγος, που πάντα έχει καλοπροαίρετα κριτήρια, λες τα πράγματα με το όνομά τους, ταράζεις τα ήρεμα νερά και έτσι ο απλός πολίτης, ο πιστός, καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω του, τί μπορεί να περιμένει και τί μπορεί να κάνει.
Σεβασμιότατε Σεραφείμ συνέχισε έτσι. Μην αλλάξεις τίποτα. Εμείς έτσι σε αγαπάμε και έτσι σε στηρίζουμε».

Αυτά λέγονται το σωτήριον έτος 2016 στις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για αντίδωρον εκ μέρους του επιχειρηματία διότι έχει προηγηθεί το 2015 στις 18 Ιουνίου του 2015 μία απροσδόκητη και πάντως σπανιότατη παρέμβαση του Πειραιώς Σεραφείμ στα δικαστικά πράγματα υπέρ του εφοπλιστή. Ήταν η εποχή των αποκαλύψεων για τα «στημένα παιγνίδια» και η εμπλοκή του ονόματος Μαρινάκη στην υπόθεση με όποιες δικαστικές επιπτώσεις συνεπάγεται αυτή η εμπλοκή.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς λοιπόν από Άμβωνος αθωώνει τον εφοπλιστή. Η ανακοίνωση του είναι χαρακτηριστική και αποδίδεται ως έχει:

«Ἀπό τήν ἐνασχόληση μέ ἀνακριτικά καθήκοντα ἀρκετά χρόνια στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη, ἔχω τήν δυνατότητα νά ἐκφράσω δημόσια τήν γνώμη μου ἀναφορικά μέ τήν παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση τοῦ Ἀντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικῶν ’Αθηνῶν καθ’ ὅ μέρος ἀφορᾶ αὐτή στόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιῶς καί ἐκλεγέντα πρῶτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιῶς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ἀναφέρων ὅτι εἶναι ἀτεκμηρίωτη καί χωρίς οὐσιώδη στοιχειοθέτηση καί κατά ταῦτα ἀποβαίνει ἕωλος, ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος.

Ὅσον ἀφορᾶ στούς δημοσιοποιηθέντας διαλόγους πού φέρονται δῆθεν ἐμπλέκοντας τόν κ. Μαρινάκη δέν ἔχουν καμμία ποινική ἀξιολόγηση.

Ἑπομένως ὅλη αὐτή ἡ ἀπαράδεκτη ὑπόθεση ἀναφορικά μέ τόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εἶναι πομφόλυγα ἡ ὁποία ἐντός ὀλίγου χρόνου θά διαρραγῆ μετά κρότου.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ».

Ένα ενδιαφέρον σημείο που καταδεικνύει την εξαιρετικά αρμονική επαφή μεταξύ του «συστήματος» της Παρέας του Πειραιά και της Επισκοπής είναι και η τετραγωνική σχέση που αναδεικνύεται από μία ιστορία που αποκαλύπτεται πάντα δια μέσου του «κοριού της ΕΥΠ» και που δημοσιοποιείται σε ένα μέρος της

 από εκπομπή του Κ. Θωμαϊδη. 

Είναι η περίφημη σύντομη συνομιλία του τότε Υπουργού Παιδείας και Πανεπιστημιακού δασκάλου Κώστα Αρβανιτόπουλου επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου ΠΑΕ στην οποία αναφέρεται και ο Γραμματέας της Μητροπόλεως Δημήτρης Αλιφέρης για την υπόθεση της τύχης ενός κρατουμένου για την «διευκόλυνση» -βλέπε απελευθέρωση- του οποίου, επιστρατεύεται ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πειραιώς κ. Ποιμενίδης. 

Συνομιλία Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, πρώην υπουργού παιδείας, με πρόεδρο ΠΑΕ Β.

AΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι
Β: Έλα, τι γίνεται;
A: Πρόεδρε, εεε… το εξής: Με πήρε, είδα τα μηνύματα γιατί ήμουνα σε μια ομιλία στα Κύθηρα και βγήκα. Λοιπόν, τον πήρα αυτόν τον Αλιφέρη είχε γίνει ήδη ενέργεια με τον Ποιμενίδη, τον (ακατάληπτο) ο εισαγγελέας… σε μισή ώρα αφήνεται ελεύθερος.
Β: Ναι, πρέπει να βρούμε. Είναι πολύ περίεργο αυτό που έγινε έχε υπόψιν σου.
Α: Ναι ε;
B: Πάρα πολύ περίεργο. Ναι. Καλά, θα τα πούμε και από κοντά. Θα σου πει και ο Γιάννης. Θα στείλω τον Γιάννη να σου πει δυο-τρία πράγματα. Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ περίεργο.
Α: Ναι ε;
B: Ναι, ναι. Θα έρθει να στα πει αύριο. Θα στον στείλω κάποια στιγμή να σε συναντήσει.
Α: Ναι, ναι, ναι. Πάντως σε μισή ώρα αφήνεται ελεύθερος.
Β: Εντάξει, εντάξει, εντάξει. Οκ.
Α: Έγινε.

Όποιος τα έχει καλά με τον παππά, τον χωροφύλακα και τον δάσκαλο ελέγχει το χωριό. Πολύ σοφή αυτή η λαϊκή ρήση.

Η «παρέα» όμως δεν αποτελείται μόνο από τους πραναφερθέντες. Συμπληρώνεται και με άλλα μέλη.

Την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης προέβη σε δεύτερη κατάθεση εντός 48 ωρών αυτή τη φορά στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Ο Γιαννουσάκης συνοδευόταν από τον γνωστό ποινικολόγο του Πειραιά Ιωάννη Γλύκα. Η σύζυγος του κ. Γλύκα, η Νανά Γλύκα Χαρβαλάκου είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Πειραιά, συστρατευμένη βεβαίως με τον συνδυασμό Μώραλη.

Υπενθυμίζεται απλώς πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και πως ακόμη ένας της «παρέας», ο Νίκος Πηρούνιας είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Κυριαρχεί η αίσθηση πως χρειάζεται πλέον ένας πολύ καλός γραφίστας για να αποτυπώσει επί χάρτου τις τριγωνικές, τετραγωνικές και τραπεζοειδής σχέσεις διαπλοκής σε αυτό «σύστημα της παρέας».

Διαβάστε προηγούμενα δημοσιεύματα από την έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης