ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο των νικητών μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά αυτή τη φορά στο πιο ψηλό σκαλί!Ό,τι και να γράψεις και ό,τι και να πεις για αυτό το κορίτσι είναι φτωχό μπροστά σ’ αυτό που πέτυχε στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άννα Κορακάκη, αυτό το κορίτσι από τη Δράμα, έμελλε μόλις στα 20 του χρόνια να κάνει όλη την υφήλιο να μιλάει για τη χώρα μας με θαυμασμό, καθώς ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσα σε λίγες ημέρες. Και μάλιστα αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στην τρίτη θέση αλλά σκαρφάλωσε στο πιο ψηλό σκαλί!

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στα 10 μέτρα αεροβόλο, σημάδεψε καλύτερα από όλες τις αντιπάλους της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι, γράφοντας ιστορία στην ελληνική σκοποβολή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επανέφερε την πατρίδα μας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση και έβαλε το όνομά της δίπλα στον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα, που είχε ανάλογη επίδοση το 1912 στη Στοκχόλμη!

Στον τελικό η Κορακάκη, που κατάγεται από το Δοξάτο Δράμας επιβλήθηκε της Γερμανίδας Μόνικα Χαρς με 8-6 και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη, που είναι πρώην αστυνομικός ξεσπώντας σε δάκρυα χαράς.

H απονομή της Άννας Κορακάκη

«Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και τα κατάφερα»

Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου η Άννα Κορακάκη δήλωσε: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν βρίσκω λόγια. Ελπίζω τα δύο μετάλλια που κατέκτησα να γίνουν το έναυσμα να μπουν στα σκοπευτήρια κι άλλα παιδιά και να βγουν κι άλλοι σκοπευτές».

Για τον τελικό, είπε: «Όλος ο τελικός ήταν σαν ρωσική ρουλέτα, ακόμα και τα προκριματικά. Εκεί τα κατάφερα και απελευθερώθηκα ψυχολογικά. Ό,τι κι αν έκανα μετά είχα ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και τα κατάφερα».

Τέλος, σημείωσε: «Συγκρατήθηκα να μην κλάψω, αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω. Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου για να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο».

Οι δηλώσεις της Άννας Κορακάκη

Ο τελικός (με πρώτη την Κορακάκη):
Πρώτος γύρος 3-1, 2-0 στους βαθμούς
Δεύτερος γύρος 4-2, 4-0 στους βαθμούς
Τρίτος γύρος 4-3, 6-0 στους βαθμούς
Τέταρτος γύρος 3-4, 6-2 στους βαθμούς
Πέμπτος γύρος 2-4, 6-4 στους βαθμούς
Έκτος γύρος 2-3, 6-6 στους βαθμούς
Έβδομος γύρος 4-3, 8-6 στους βαθμούς. 

Για την Άννα Κορακάκη μίλησε στο «zougla.gr» ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γείτονας της οικογένειας των Ολυμπιονικών από την Δράμα, Σταύρος Δαϊλάκης:


Κοντονής: «Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Άννα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρακολούθησε σήμερα από κοντά τις προσπάθειες, τόσο των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας, όσο και της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό της σκοποβολής. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πιστόλι 25μ. από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε.

Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

 Επικοινώνησε μαζί της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής .

«Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.

Με την συγκομιδή της Άννας Κορακάκη (ένα χρυσό και ένα χάλκινο) η αποστολή της Ελλάδας έγινε πιο επιτυχημένη σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, καθώς τότε η αποστολή κατέκτησε συνολικά δύο χάλκινα μετάλλια.

Στον μικρό τελικό η Χάιντι Γκέρμπερ από την Ελβετία επικράτησε 8-4 της Τσανγκ από την Κίνα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το φωτορεπορτάζ του θριάμβου

Νωρίτερα, στον ημιτελικό συγκέντρωσε 19 βαθμούς και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση.

Η καλή ημέρα είχε φανεί από το… απόγευμα με την πανηγυρική πρόκριση της Ελληνίδας.

Η προσπάθεια της Κορακάκη στον ημιτελικό

Το βιογραφικό της Άννας Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη είδε το πρώτο φως της ημέρας πριν 20 χρόνια και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου του 1996 στη Δράμα.

Από μικρή έδειξε ότι είχε κλίση στον αθλητισμό με την σκοποβολή να την κερδίζει, αρχίζοντας προπονήσεις με τον πατέρα της Τάσο, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας.

Το άστρο της πρωταθλήτριας του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης άρχισε από πολύ νωρίς να γίνεται… συλλέκτρια μεταλλίων, καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014.

Παράλληλα έχει πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014) και το ασημένιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις της σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής πριν τον διπλό της θρίαμβο στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες:

-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΤΕΛΙΚΟΥ.

-3η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.

-2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων του Βελιγραδίου το 2011.

-4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ το 2014.

-8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου.

-7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας το 2013.
 
 -7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας το 2013 στην κατηγορία γυναικών.
 
-3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στη
Γρανάδα,Ισπανία 2014.

 
-5η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων στην κατηγορία νεανίδων στο Άρνεμ,Ολλανδία 2015.

-4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σανγουον,Κορέα χάνοντας μετάλλιο και πρόκριση για Ολυμπιάδα για 0,1 του ποντου (ελάχιστο).

-3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Φορτ Μπένινγκ,ΗΠΑ.

-2η θέση στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015 στο Μόναχο,Γερμανία.

-4η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων 2016 στη κατηγορία γυναικών
στο Γκιόρ,Ουγγαρία.

-1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο αεροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο πυροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο αεροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πυροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-1η θέση με την ομάδα της Waldkirch στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Bundesliga την περίοδο 2015/16.

-Να σημειωθεί επίσης πως το 2011 κλήθηκε να συμμετάσχει στο εθνικό Πρωτάθλημα Σερβίας.

Εκεί,κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων και το χάλκινο στην κατηγορία των Γυναικών, αντιμετωπίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας Σκοποβολής,όπως την Ολυμπιονίκη Γιάσνα Σέκαριτς- Επιπλέον έχει πάρει πολλά μετάλλια σε διεθνή μίτινγκ.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα από την Κορακάκη, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016, 17:20

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης-Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης