Από το «δόξα τω Θεώ, στο βοήθα Παναγιά» επέστρεψε η ΑΕΚ, καθώς δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματά της.

Η «Ένωση», μετά την επιβλητική νίκη της με 4-0 σκορ στην έδρα της Βέροιας, ηττήθηκε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με 1-0 σκορ από τον Λεβαδειακό, για τη 12η αγωνιστική της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ στο σημερινό ματς, ωστόσο αυτό εν τέλει το σημείωσαν οι Βοιωτοί με τον Ναπολεόνι στο 81ο λεπτό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός στράικερ, εκμεταλλευόμενος ασθενή απόκρουση του Κωνσταντόπουλου, με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της «Ένωσης», βάζοντας την… υπογραφή του στο δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» της ομάδας του, ύστερα από αυτό στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (8β.), ενώ αντίθετα οι Βοιωτοί έφτασαν τους 15 βαθμούς και αναρριχήθηκαν στην έκτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Πολύ καλός ήταν από την αρχή του ματς ο ρυθμός, με την ΑΕΚ να παίρνει τα ηνία, στοχεύοντας στην επίτευξη ενός γρήγορου γκολ που θα έλυνε τα πόδια των παικτών του Λίνεν.

Και μπορεί ο Λεβαδειακός να απείλησε πρώτος στο παιχνίδι στο 5′ με σουτ του Ροτζέριο, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τους Βοιωτούς, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να κάνουν το 1-0.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον «δικέφαλο» σημειώθηκε στο 10′ με πρωταγωνιστή τον Κατίδη, το σουτ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Κυριακίδη.

Ο ίδιος παίκτης, που ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να βρει δίχτυα και επτά λεπτά αργότερα, όμως επενέβη σωτήρια ο τερματοφύλακας των «πράσινων».

Η ΑΕΚ συνέχισε να σφυροκοπεί την άμυνα των Βοιωτών και στο 18′ το πλασέ του Λαγού σταμάτησε στον Χοσέμι, ενώ στο 20′ το σουτ του Κατίδη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να κρατήσουν το 0-0 στο πρώτο 45 λεπτό.

Πάντως, στο πρώτο μέρος η ομάδα του Παράσχου είδε την ατυχία να της χτυπάει δις την πόρτα, αφού δύο βασικοί της παίκτες, ο Κυριακίδης και ο Βασιλείου, τραυματίστηκαν και αντικαταστάθηκαν πριν συμπληρωθεί το 45λεπτο.

Στο β’ ημίχρονο, η ΑΕΚ μπορεί να διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει με την ίδια ευκολία στα καρέ του Κασμερίδη…

Έτσι, η πρώτη αξιόλογη φάση για την «Ένωση» στην επανάληψη σημειώθηκε στο 61′, με την κεφαλιά του Γκερέιρο, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κασμερίδη.

Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς, πάντως, άλλαξε άρδην το σκηνικό του αγώνα και αντιστράφηκαν οι ρόλοι στο παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί ο Λεβαδειακός αποφάσισε να δείξει τις επιθετικές του αρετές και απείλησε με δύο σουτ του Πόι από καλή θέση (75′, 79′), που αποκρούστηκαν από τον Κωνσταντόπουλο.

Από ήρωας ωστόσο, ο πορτιέρο της «Ένωσης» έγινε μοιραίος, καθώς στο 81′ είδε την εστία του να παραβιάζεται, έχοντας ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

Μετά το σουτ του Μουλόπουλου, ο διεθνής γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε ασταθώς και ο Ναπολεόνι πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 1-0 για τους Βοιωτούς.

Στα λεπτά που απέμεναν οι παίκτες του Λίνεν πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου βρήκε τον «δικέφαλο» να κάνει… πισωγύρισμα και τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα και την πρώτη στην ιστορία τους στην έδρα της ΑΕΚ.

TΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κίτρινες:
Κοντοές, Βλάχος, Κοτσαρίδης – Γεωργίου, Μουλόπουλος, Χοσέμι

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κορδέρο, Κατίδης, Τσίτας (65′ Κατσικοκέρης), Γκερέιρο (78′ Κοτσαρίδης), Λαγός (68′ Αρκούδας), Φούντας, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος):
Κυριακίδης (35′ Κασμερίδης), Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ροτζέριο, Πόι, Βασιλείου (43′ Ναπολεόνι, 89′ Ρομέου), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Μεντί, Ακόστα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης