Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Χιλή κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα κερδίζοντας με 4-1 στα πέναλτι την Αργεντινή (0-0 κανονική διάρκεια).

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι ήταν καλύτερη σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά με πολύ… ξύλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά να σηκώσει τρόπαιο με την Εθνική Αργεντινής και ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένος στον τελικό.

Στο 11′ είχαν οι γηπεδούχοι την πρώτη καλή στιγμή τους με σουτ του Βιδάλ που σταμάτησε δύσκολα ο Ρομέρο. Στο 20′ απάντησε με κεφαλιά ο Αγουέρο, την οποία έβγαλε οριακά ο Μπράβο. Στο 29′ τραυματίστηκε ο Ντι Μαρία και αυτό άλλαξε ριζικά την ανάπτυξη της Αργεντινής.

Η μοναδική καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου για την Χιλή ήταν ένα εναέριο βολ πλανέ του Αλέξις Σάντσες που έξυσε το δεξί δοκάρι και στο 93′ η Αργεντινή άγγιξε το γκολ στην κόντρα, με τον Ιγουαΐν να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή καλά και να σκοράρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παράταση δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν καταπονημένοι από την υπερπροσπάθεια.

Τα πέναλτι χτύπησαν:

Ματίας Φερνάντες 1-0 η Χιλή
Μέσι 1-1 η Αργεντινή
Βιδάλ 2-1 η Χιλή
Ιγουαΐν άουτ
Αράνγκις 3-1 η Χιλή
Μπανέγα απόκρουση
Αλέξις Σάντσες 4-1 η Χιλή

Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Σίλβα, Μποσεζούρ, Βιδάλ, Μαρσέλο, Ντίας, Βαλδίβια (75′ Ματίας Φερνάντες), Αρανγκίς, Αλέξις Σάντσες, Βάργκας (95′ Ενρίκες)

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (81′ Μπανέγα), Ντι Μαρία (29′ Λαβέτσι), Μέσι, Αγουέρο (74′ Ιγουαΐν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης