Κατώτερη των προσδοκιών αποδείχθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι της στα προκριματικά του Euro 2016 η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κι έτσι γνώρισε ήττα-σοκ την Τρίτη στο «Καραϊσκάκη» από τη Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ρανιέρι έχασε με 2-0 σκορ από το συγκρότημα του Ο’ Νιλ και απογοήτευσε τους φιλάθλους της, που αποδοκίμασαν, μετά από πολλά χρόνια τη «γαλανόλευκη», γι’ αυτήν την κακή της εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το νέο «κάζο», η Ελλάδα έχει μόλις έναν βαθμό μετά από τρία παιχνίδια στα προκριματικά, παραμένοντας έτσι στην προτελευταία θέση του ομίλου, πάνω μόνο από τα Νησιά Φερόε. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το «3 στα 3» στον όμιλο και φιγουράρουν στην πρώτη θέση με εννέα βαθμούς.
Ο μικρός φίλος της Εθνικής κυματίζει το σημαιάκι του παρά την απογοήτευση για την αναπάντεχη ήττα της Εθνικής μας ομάδας
Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας, καθώς δέχτηκε γκολ στο 9ο λεπτό από τον Γουόρντ, ενώ επτά λεπτά αργότερα «έχασε» και τον Βύντρα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Σταφυλίδη.

Ο Λάφερτι στο 45ο λεπτό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, ωστόσο ό,τι δεν κατάφερε στο τέλος του πρώτου μέρους, το πέτυχε στο 51ο λεπτό.

Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο παίκτης της Νόριτς βρήκε την άμυνά μας αποδιοργανωμένη και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Καρνέζη, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Με αρκετά επιθετικό σχήμα (4-4-2) παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός, σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στη Φινλανδία απέσυρε έναν μέσο (Σάμαρης) και τον Μαυρία επιλέγοντας τους Σαμαρά και Μήτρογλου για την αρχική ενδεκάδα.

Η νίκη αποτελούσε αυτοσκοπός για την Εθνική μας ομάδα μετά την ήττα από τη Ρουμανία και την ισοπαλία με τη Φινλανδία, κι έτσι ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση απέναντι σε μία ομάδα, η οποία δεν είναι… μεγαθήριο, αλλά είχε πολύ καλή ψυχολογία, καθώς είχε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο.

Το ξεκίνημα της ομάδας μας δεν ήταν καλό και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, παγώνοντας το «Καραϊσκάκη». Στο 9ο λεπτό κι, αφού πρώτα οι Βορειοιρλανδοί είχαν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Καρνέζη, με στημένες φάσεις, ο Νόργουντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Γουόρντ, ανενόχλητος σχεδόν, άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ, που αιφνιδίασε τον Έλληνα γκολκίπερ.

Τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν ακόμη χειρότερα για την Εθνική μας, καθώς στο 16ο λεπτό
ο Βύντρα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Τοροσίδη να γυρίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σταφυλίδη, που αντικατέστησε τον άσο της Λεβάντε, να περνά αριστερά.

Μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στην Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να επιτεθεί και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η αργή ανάπτυξή της στον άξονα, την έκανε αρκετά προβλέψιμη, με αποτέλεσμα ο Ρόι Κάρολ να μην απειληθεί ιδιαίτερα, με εξαίρεση δύο προσπάθειες του Αθανασιάδη.

Η Εθνική μας δεν μπορούσε να απειλήσει από τον άξονα, κι έτσι το βάρος έπεσε στα άκρα, με τις σέντρες των Τοροσίδη και Σταφυλίδη, να μην βρίσκουν όμως αποδέκτη.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 33ο λεπτό για να σημειώσει την πρώτη του αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος του ματς.

Τότε οι διεθνείς μας άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, κι αυτή έφτασε με δύο πάσες στον Καρέλη (ασίστ του Σαμαρά), ο οποίος πλάσαρε άστοχα με το αριστερό, την ώρα που ο Κάρολ έκανε έξοδο.

Στο 45′ σήμανε… συναγερμός αυτή τη φορά στα καρέ του Καρνέζη, όταν ο Λάφερτι νίκησε τον Μανωλά, μπήκε στην περιοχή, αλλά η μπάλα από το σουτ του, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

 Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο ο στράικερ της Νόργουιτς στο τέλος του πρώτου μέρους, το πέτυχε στις αρχές του δευτέρου (51’) ημιχρόνου, στο οποίο η Εθνική μας μπήκε με μία αλλαγή (ο Αθανασιάδης έμεινε στα αποδυτήρια, λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Σάμαρη).

Ο Λάφερτι, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι όλη
σχεδόν η ομάδα είχε προωθηθεί, σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, απέφυγε αρχικά τον Σταφυλίδη, εν συνεχεία νίκησε τον Καρνέζη και «έγραψε» το 0-2,«ψαλιδίζοντας» τις ελπίδες της ομάδας μας για τη μεγάλη ανατροπή.

Μετά από αυτό το γκολ, ουσιαστικά η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς η Ελλάδα ως το τέλος της αναμέτρησης απείλησε μονάχα στο 66′, με ένα επικίνδυνο αριστερό σουτ του Ταχτσίδη, που εξουδετέρωσε διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ ο Κάρολ, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του κόντρα στην Εθνική του Κλαούντιο Ρανιέρι.


Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 0-2

Γκολ: 9′ Γουόρντ, 51′ Λάφερτι

Κίτρινες: Σαμαράς, Μανιάτης, Σάμαρης – Λάφερτι

Δοκάρια: Λάφερτι (45′)

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα (16′ λ.τ. Σταφυλίδης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67′ Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου, Αθανασιάδης (46′ λ.τ. Σάμαρης).

Βόρεια Ιρλανδία: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΆουλεϊ, Μπάιρντ, Φέργκιουσον (78′ Ριβς), Χιούς, Ντέιβις, Έβανς, Νόργουρντ, Γουόρντ (60′ ΜακΓκίβερν) και Κ. Λάφερτι. (73′ Μαγκένις)

Η βαθμολογία:

1. Β. Ιρλανδία 9 (6-1)
2. Ρουμανία 7 (4-1)
3. Φινλανδία 4 (4-4)
4. Ουγγαρία 4 (3-3)
5. Ελλάδα 1 (1-4)
6. Νησιά Φερόε 0 (1-6)

Αψιμαχία του Παπασταθόπουλου με αντίπαλό του

Οι παίκτες της Βόρειας Ιρλανδίας πανηγυρίζουν το πρώτο τους γκολ

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι

Η αναμνηστική φωτογραφία των δύο ομάδων πριν την έναρξη του αγώνα

Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η Εθνική μας

(Οι φίλαθλοι της Εθνικής έχουν αρχίσει να δίνουν παλμό στις εξέδρες)

(Οι παίκτες της Εθνικής παίζουν «κορόιδο» στη διάρκεια της προθέρμανσης)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης