Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της Super League, o Λεβαδειακός επικράτησε με το… αγγλικό σκορ 4-3 του ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Το νικητήριο γκολ για τους Βοιωτούς, που ολοκλήρωσαν με νίκη μία επιτυχημένη σεζόν, τερματίζοντας στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, σημείωσε ο Μαχαίρας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους γηπεδούχους σκόραραν επίσης οι Μελισσάς (23΄), Βασιλείου (48΄) και Ναπολεόνι (87΄), ενώ για τον «δικέφαλο» του Βορρά, που μπαίνει στα πλέι οφ τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, δύο γκολ πέτυχε ο Αθανασιάδης (21΄ και 83΄) κι ένα ο Ίβιτς (78΄).

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το ματς για τον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε στο 21΄ με τον Αθανασιάδη.

Ο Λαζάρ βρήκε με ωραία σέντρα τον Έλληνα διεθνή φορ και αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στρατηλάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε άμεσα και συγκεκριμένα δύο λεπτά αργότερα, με τον Χαλκιά να χάνει την μπάλα σε σέντρα του Ναπολεόνι και τον προωθημένο Μελισσά να κάνει το 1-1.

Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Παναγιωτούδη (28΄), το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Στρατηλάτης, για να κλείσει το ημίχρονο με μία καλή ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 42΄, όταν ο Χαλκιάς απέκρουσε το σουτ του Κόρμπου.

Οι Βοιωτοί πήραν το προβάδισμα στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και συγκεκριμένα στο 48΄, με ωραίο δυνατό σουτ του Βασιλείου έξω από την περιοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα, με τον Αθανασιάδη να μην καταφέρνει από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες με Γκαρσία και Γεωργιάδη, καταφέρνοντας τελικά να ισοφαρίσει στο 78΄ με σουτ του Ίβιτς.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν μάλιστα και προβάδισμα στο 83΄ με τον Αθανασιάδη, που σκόραρε από κοντά μετά από κεφαλιά του Παπάζογλου και απόκρουση του Στρατηλάτη, αλλά φαίνεται πως… βιάστηκαν να πανηγυρίσουν.

Στο 87΄, από γύρισμα του Πόποβιτς ο Ναπολεόνι ισοφάρισε και η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 92΄, με τον Μαχαίρα να χαρίζει τη νίκη στον Λεβαδειακό (4-3).

Κίτρινες: Ναπολεόνι – Νιμανί, Αθανασιάδης

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μεντί (86΄ Μάνο), Ναπολεόνι, Πόποβιτς, Βασιλείου, Ζησόπουλος (59΄ Μαχαίρας), Κόρμπος, Κουτσόπουλος, Λισγάρας, Μελισσάς (74΄ Αλεξίου)

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (74΄ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Παναγιωτούδης (62΄ Ιβιτς), Πάμπλο Γκαρσία, Λαζάρ (46΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Φωτάκης, Νιμανί

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης