Ο Ολυμπιακό δεν πέταξε στον «κάλαθο των αχρήστων» το… δώρο που του έκανε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και επικρατώντας την Παρασκευή με 77-72 της Μάλαγα στο ΣΕΦ, το… ξετύλιξε, μένοντας χωρίς «συγκάτοικο» στην κορυφή του 6ου ομίλου στο TOP 16 της Euroleague.

Στο 500ο παιχνίδι της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ η ομάδα του Πειραιά αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο μέρος, η λήξη του οποίου τη βρήκε με… 0 (!) επιθετικά ριμπάουντ και 2/11 τρίποντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο με πρωταγωνιστή τον «συνήθη-ύποπτο», Βασίλη Σπανούλη (νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ), έφτασε σε ακόμη μία πολύτιμη νίκη, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε νέο ρεκόρ, καθώς με τις 10 ασίστ που μοίρασε απόψε έφτασε τις 801 και εκθρόνισε από την τρίτη θέση τον Πάμπλο Πριτζιόνι (798) στην σχετική λίστα στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Για τους ερυθρόλευκους, που παραμένουν αήττητοι στο ΣΕΦ στη φάση του TOP 16, ντεμπούτο έκανε ο Τσαιρέλης, ο οποίος πέτυχε 3 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς για τους γηπεδούχους ήταν το γεγονός ότι ο Πέτγουεϊ έβγαλε τον ώμο του λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των Πειραιωτών θα μείνει 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα εκπληκτικο μακρινό τρίποντο από τον Κώστα Βασιλειάδη.

Oλυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 3, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Σλούκας 9 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6 (2), Λαφαγιέτ 6 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 12 (2), Τσαϊρέλης 2.

Μαλαγά (Ζοάν Πλάθα):
Γκάμπριελ 7, Μάρκοβιτς 4, Βασιλειάδης 9 (3), Τούλσον 8, Τόμας 9, Γκρέιντζερ 13 (2), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 3 (1), Στέφανσον 3 (1), Γκριν 8, Γκολούμποβιτς 2.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα:

Το εκπληκτικό τρίποντο του Βασιλειάδη στο τέλος

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης