Ο Σούλης Μαρκόπουλος κατέθεσε τις απόψεις του για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Χίμκι στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Last 32 του EuroCup (28/1, 18:00).

«Η Χίμκι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, δεν έχει κάνει ακόμη ήττα στην έδρα της, έχει πολύ δυνατά κορμιά, έχει εμπειρία και παίκτες που μπορούν σίγουρα και ξέρουν πως να παίξουν καλό μπάσκετ. Αναμφισβήτητα η Χίμκι είναι μέσα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup. Παίζοντας στην έδρα της είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος για μας. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο από αυτό τον αγώνα. Θα είναι σημαντικό να μην αντιμετωπίσουμε και πάλι, όπως και στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδό μας, το ίδιο πρόβλημα κάτω από το καλάθι μας, όπου τους δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ούτε να τους αφήσουμε να τρέξουν στο γήπεδο. Στη Ρωσία και στη Μόσχα πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα για κάθε αντίπαλο, γιατί οι ομάδες εκεί παίζουν πάντα καλύτερα από ότι εκτός έδρας», σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέικ Όντουμ συμπλήρωσε: «Η Χίμκι είναι ένας πολύ γνωστός μας αντίπαλος, παίξαμε άλλωστε απέναντί τους πριν από μία εβδομάδα. Είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ δυνατός αντίπαλος, διαθέτει έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, πολύ δυνατά κορμιά στη ρακέτα και σίγουρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως θα αποφύγουμε αυτή την φορά να τους δώσουμε την δυνατότητα να κάνουν δεύτερες επιθέσεις. Και στην επίθεση πρέπει να γυρίσουμε καλά την μπάλα, να δημιουργήσουμε ελεύθερα σουτ και να παίξουμε ομαδικά. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι μία mission impossible, ακόμη κι αν πρόκειται για μία τόσο ισχυρή ομάδα, ακόμη κι αν ήταν πολύ δύσκολη η αμέσως προηγούμενη εμπειρία που είχαμε φέτος στη Ρωσία. Σαφώς και γνωρίζουμε ότι παίζοντας με αυτή την ομάδα στην έδρα της τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για μας, αλλά σαν ομάδα μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο δυνατοί σε κάθε παιχνίδι, έχουμε πολλές φιλοδοξίες και θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε από κάθε αγώνα. Θα πρέπει να παλέψουμε για κάθε μπάλα και σε κάθε φάση του αγώνα. Μόνο με αυτή την λογική μπορεί να κοιτάς προς την κορυφή».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης