Ο Παναθηναϊκός ήταν τελικά η ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα επιβλήθηκε με 1-0 της ΑΕΚ, στον «τελικό» των πλέι οφ της Super League, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, και έτσι κατέλαβε την πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος, η οποία του δίνει την ευκαιρία να κουνήσει… σεντόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Τοτσέ στο 62΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λυμπερόπουλος στο 15′ σκόραρε, ωστόσο  υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Στον αντίποδα η «Ένωση», μετά τη σημερινή ήττα της τερμάτισε δεύτερη και θα επιδιώξει την είσοδό της στους ομίλους του Europa League, μέσω των πλέι οφ της διοργάνωσης (23 και 30 Αυγούστου).

Αποθεώθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Λυμπερόπουλος από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μέσσήνιος στράικερτης ΑΕΚ, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών, καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους των «πράσινων», που αναγνώρισαν με αυτόν τον τρόπο την προσφορά του στον σύλλογο.

Ο σημερινός αγώνας ήταν ο τελευταίος και για τον Τραϊανό Δέλλα, που αποσύρεται επίσης από την ενεργό δράση.

Από την άλλη ο Σωτήρης Νίνης αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το «τριφύλλι» στο στήθος, αφού, ως γνωστόν, από τη νέα σεζόν θα παίζει στην Πάρμα.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Φερέιρα μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η φάση που «σημάδεψε» το πρώτο ημίχρονο έγινε στο 15΄ για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο Χοσέ Κάρλος με «μαγική» ασίστ έβγαλε τον Λυμπερόπουλο σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι και ο Μεσσήνιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με υπόδειξη του βοηθού του Κάκου ο σκόρερ της «Ένωσης» υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, απόφαση που ήταν λανθασμένη, δεδομένου ότι ο διεθνής επιθετικός καλυπτόταν.

Εάν εξαιρέσει κανείς την φάση αυτή και παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά και υπήρχε ρυθμός στο ματς, καμία από τις δύο δεν δημιούργησε άλλη «καθαρή» ευκαιρία.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο 41΄ πλησίασαν με αξιώσεις στην περιοχή, αλλά ο Σαριέγκι έδιωξε προ του Λυμπερόπουλου, ενώ στην αντεπίθεση η σέντρα του Κλέιτον βρήκε μόνο του τον Τοτσέ στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Ισπανό να πιάνει χλιαρή κεφαλιά που δεν αιφνιδίασε τον Κωνσταντόπουλο.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του αγώνα και στο β’ ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε στο 52΄ με το απευθείας βολέ του Χοσέ Κάρλος από το ημικύκλιο της περιοχής να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Καρνέζης.

Η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κουΐνσι στο 62΄ απέφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Αφρικανός πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή και με μία…τρελή κούρσα απέφυγε τρεις παίκτες της ΑΕΚ, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Τοτσέ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου (1-0).

Στο 70΄ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθέωσαν τον Σωτήρη Νίνη, τη στιγμή της αλλαγής του από τον Καραγκούνη. Μετά από 9 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του «τριφυλλιού», καθώς από νέα περίοδο θα παίζει στη Serie A με την φανέλα της Πάρμα.

Το γκολ του Τοτσέ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

Γκολ: 62′ Τοτσέ

Κίτρινες: Κουΐνσι, Μαυρίας, Καντέ – Λαγός, Φούντας

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Κλέιτον (+90΄ Πετρόπουλος), Ζέκα, Νίνης (71΄ Καραγκούνης), Κουίνσι, Τοτσέ (72΄ Μαυρίας).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς (57΄ Φούντας, 67΄ Κλωναρίδης), Κοντοές, Λαγός, Βάργκας, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (26΄ Γκούντγιονσεν), Λυμπερόπουλος, Κάρλος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης