Ακόμα μία εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησε 89-76 της Μακάμπι, διατήρησαν απόρθητο το ΟΑΚΑ και έφτασαν στην 9η νίκη τους στον φετινό ευρωπαϊκό… Μαραθώνιο.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εφετινές τους εμφανίσεις και βασίστηκαν στην πιεστική τους άμυνα, η οποία απέδωσε ειδικά στην τρίτη περίοδο, ενώ αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Νικ Καλάθη. Στην επίθεση οι Γκιστ, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς και Λεκαβίτσιους είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους δύο πρώτους να μαζεύουν και από 10 ριμπάουντ, κάνοντας νταμπλ νταμπλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεχώρισε ο Νόρις Κόουλ με 14 πόντους. Πριν από το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσσου Στεφάνου, ενώ νωρίτερα είχε προβληθεί στο matrix βίντεο από την πολύχρονη δράση του στον σύλλογο.

Με δεδομένη την απουσία του Καλάθη ο Λούκας Λεκαβίτσιους πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό και έδωσε πολλές λύσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκλήρωσε με 11 πόντους, έχοντας μάλιστα τρία εύστοχα τρίποντα. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 13-6, με τους Ισραηλινούς να μειώνουν αρχικά και να ισοφαρίζουν σε 18-18 στη συνέχεια. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 25-21 υπέρ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, το οποίο διαμορφώθηκε με λέι απ του Νίκου Παππά.

Το παιχνίδι συνέχισε να αποτελεί ένα επιθετικό κρεσέντο και από τις δύο ομάδες και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» σκόραραν με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας τόσο από τις βολές, όσο και στα δίποντα και τα τρίποντα, με την Μακάμπι να ακολουθεί. Με τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς το σκορ έφτασε στο 35-26, ενώ οι Ισραηλινοί μείωσαν ακόμα και στον πόντο με προσπάθεια του Κόουλ (42-41). Μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει πέντε πόντους και να κλείσει το σκορ στο υπέρ του 49-43.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίτο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» κατάφερε να δέσει την άμυνά του και από την στιγμή που περιόρισε την Μακάμπι στους 13 πόντους, αύξησε το προβάδισμά του και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές. Λεκαβίτσιους, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Ρίβερς και Παππάς προσέφεραν πόντους με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να εδραιώσει το προβάδισμά του και να βρεθεί στο 30’ στο +11 (67-56).

Με οδηγό τον Νίκο Παππά στην επίθεση και έχοντας την ασφάλεια της άμυνας ο Παναθηναϊκός δεν αγχώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, ξέφυγε στο 33΄ με 74-60 και δεν κοίταξε πίσω μέχρι το τελικό 89-76.



Τα δεκάλεπτα:
25-21, 49-43, 67-56, 89-76.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης