Δύο εισιτήρια που οδηγούν στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας θα βρουν κάτοχο σήμερα, καθώς συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στα παιχνίδια της φάσης των 16 της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα στις 17.00 στο Λουζνίκι της Μόσχας η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία, ενώ στις 21.00 η Κροατία, που κατάφερε να προκριθεί, κάνοντας το «3 στα 3» στη φάση των ομίλων, θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την πάντα υπολογίσιμη Δανία.

Τα ματς της Κυριακής για τη φάση των 16:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
17:00 Ισπανία – Ρωσία (ΕΡΤ1)
Ενα από τα χαρακτηριστικά του εν λόγω αγώνα, είναι πως θα αναμετρηθεί μία ομάδα γεμάτη αστέρες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως είναι η Ισπανία, με μία ομάδα συνόλου, όπως είναι η «οικοδέσποινα» Ρωσία.

Η «ρόχα» είναι το λογικό φαβορί, παρά το γεγονός ότι σε αντίθεση με την Ρωσία, δεν προκρίθηκε εύκολα. Ο Φερνάντο Ιέρο, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία δύο ημέρες πριν το Μουντιάλ και δείχνει να τα καταφέρνει στις ισορροπίες μεταξύ αποδυτηρίων και αγωνιστικού χώρου.

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας στο παραδοσιακό 4-2-3-1 είναι ο «βιονικός» Ινιέστα, ενώ στην άμυνα δεσπόζει ο Σέρχιο Ράμος και στην επίθεση, οι Σίλβα, Κόστα και Ισκο.

Από την πλευρά τους, οι «αμφιτρύωνες» της διοργάνωσης, προκρίθηκαν με σχετική άνεση από τον όμιλο, δείχνοντας στους πρώτους δύο αγώνες, ότι ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχει φτιάξει μία ομάδα με όλην την σημασία της έννοιας.

Όλοι παίζουν για όλους, δεν υπάρχουν «βεντέτες» και γενικά η Ρωσία, είναι μία ομάδα με εντυπωσιακή φυσική κατάσταση, πάθος και διάθεση σε όλην την διάρκεια του αγώνα.
Μέχρι να δεχθεί γκολ, οπότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, όπως φάνηκε και στον αγώνα με την Ουρουγουάη.
Σημαντική απώλεια, αποτελεί ο τραυματισμός στην πρεμιέρα του Αλαν Τζαγκόεφ, ο οποίος με την εμπειρία και τις ικανότητες του, έδινε κύρος και ουσία στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Σαούλ (Αλκάνταρα), Ίσκο, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα (Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα.

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Φερναντές, Ζιρκόφ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοφ, Γκολόβιν, Τσερίσεφ, Τζιούμπα.

21:00 Κροατία – Δανία (ΕΡΤ1)

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες, οι Κροάτες έχουν το προβάδισμα, καθώς απέδειξαν ότι έχουν απαλλαγεί από τα προβλήματα διεχείρισης των αποδυτηρίων, δημιουργώντας μία ομάδα συνόλου με αρκετούς αστέρες και φυσικά προεξάρχοντος του Λούκα Μόντριτς.

Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στο γήπεδο, πως μπορούν να διαχειρισθούν και τον παράγοντα κρισιμότητα, που έλειψε στην φάση των ομίλων.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, που φαίνεται πως είναι το «απόλυτο αφεντικό» στην ομάδα, προτιμά το 4-3-3, ένα σύστημα που δίνει ελευθερία κινήσεων στον «ηλεκτρονικό εγκέφαλο» του Λούκα Μόντριτς, πίσω από τους Πέρισιτς, Ρέμπιτς και Μάντζουκιτς.

Οσον αφορά στους Σκανδιναβούς, προκρίθηκαν από έναν δύσκολο όμιλο, επιβεβαιώνοντας πως ο Αγκε Χαρέϊντε, έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου, που ναι μεν έχει ως «κινητήριο μοχλό» τον Ερικσεν, αλλά ταυτόχρονα, διαθέτει έντονα το στοιχείο της αλληλοκάλυψης και της διαρκούς κίνησης.

Ο έμπειρος τεχνικός, δύσκολα αλλάζει το 4-2-3-1 με τους Σένε και Ντιλέϊνι να αυξομειώνουν τον ρυθμό της ομάδας, ανάλογα με την εξέλιξη και τις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Κάσπερ Σμάϊχελ αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια και συνήθως αποδεικνύεται καταλύτης για το αποτέλεσμα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Βίντα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε):
Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Σένε, Έρικσεν, Σίστο, Πόουλσεν, Γιόργκενσεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης