Η Κολομβία πανηγύρισε με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ. Οι «καφετέρος» επικράτησαν 3-0 της Πολωνίας με γκολ που σημείωσαν οι Μίνα (40’), Φαλκάο (70’) και Κουαδράδο (75’). Οι Κολομβιανοί έφτασαν τους τρεις βαθμούς και θέλουν νίκη κόντρα στη Σενεγάλη για να προκριθούν, ενώ η Πολωνία έμεινε εκτός συνέχειας.
Το παιχνίδι αποτελούσε μονόδρομο και για τις δύο ομάδες, καθώς όποια έχανε θα επέστρεφε στο σπίτι της. Γι αυτό και οι δύο στο πρώτο ημίχρονο μπήκαν πολύ συντηρητικά στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις. Ωστόσο, ενώ όλα έδειχναν ότι Πολωνία και Κολομβία θα οδηγηθούν ισόπαλες στο ημίχρονο, ο Μίνα με κεφαλιά στο 40′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Το γκολ πρόσθεσε άγχος στους Πολωνούς που αναγκάστηκαν να κυνηγήσουν το σκορ. Τα κενά που δημιουργήθηκαν εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά οι παίκτες της Κολομβίας, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη. Στο 70΄ ο Κιντέρο βρήκε εντυπωσιακά τον Φαλκάο κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ με το εξωτερικό έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουαδράδο εκμεταλλεύτηκε την… εξαφανισμένη άμυνα της Πολωνίας και με πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ για την ομάδα του κλειδώνοντας τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Κολομβία πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, που της δίνει το δικαίωμα να κρατάει στα χέρια της την υπόθεση πρόκριση.

Πολωνία – Κολομβία 0-3 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 40′ Μίνα, 70′ Φαλκάο, 75′ Κουαδράδο
Πολωνία – Κολομβία 0-1 (40′ Μίνα)

Πολωνία – Κολομβία 0-2 (70′ Φαλκάο)

Πολωνία – Κολομβία 0-3 (75′ Κουαδράδο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Κίτρινες κάρτες:
Μπέντναρεκ, Γκοράλσκι

Κόκκινες κάρτες:


Πολωνία (Ναβάλκα):
Σέζνι, Πάζνταν (81′ Γκλικ), Μπέντναρεκ, Μπερεζίνσκι (72′ Τεόντορτσικ), Πίστσεκ, Γκοράλσκι, Χριχοβιάκ, Ρίμπους, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Κοβνάτσκι (57′ Γκροσίτσκι).

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μόχικα, Σάντσες, Μπάριος, Αγκιλάρ (32′ Ουρίμπε), Χάμες, Κουαδράδο, Κιντέρο (73′ Λέρμα), Φαλκάο (78′ Μπάκα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης