Η τεχνολογία δεν είναι μόνο έξυπνα κινητά τηλέφωνα, πολύ λεπτά λάπτοπ και ταμπλέτες. Είναι και ιδιόμορφος συνδυασμός με καθημερινές καταστάσεις, ο οποίος μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες και την ασφάλεια των ανθρώπων. Σίγουρα οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι οδηγοί, έχω βιώσει τι σημαίνει να έχεις βρεθεί με το αυτοκίνητο πίσω από ένα μεγάλο φορτηγό-νταλίκα, σε δρόμο μονής λωρίδας και δύο κατευθύνσεων: η προσπέραση είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ όσοι την αποτολμούν γνωρίζουν πόσο κίνδυνο ενέχει, καθώς δεν μπορείς με τίποτα να δεις αν υπάρχει κάποιο όχημα που έρχεται κατά πάνω σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως, βγαίνουμε δειλά-δειλά στην διαχωριστική γραμμή μήπως καταφέρουμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην λωρίδα αντίθετης κατεύθυνσης και αν δούμε κάποιο όχημα, τότε γρήγορα επιστρέφουμε πάλι πίσω από την νταλίκα, ενώ αν ο δρόμος είναι ελεύθερος επιταχύνουμε όσο πιο πολύ επιτρέπει το αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας την επικίνδυνη προσπέραση. Η Samsung έχοντας εντοπίσει αυτό το πρόβλημα, δημιούργησε τα λεγόμενα «Safety Truck», κατά το ελληνικότερο «Ασφαλή Φορτηγά», τα οποία είναι θα λέγαμε διαφανή. Όχι επακριβώς διαφανή, αλλά με έξυπνο τρόπο φανερώνουν τον δρόμο μπροστά από το μεγάλο όχημα στο αυτοκίνητο που ακολουθεί.

Η υλοποίηση είναι εξαιρετικά απλή και συνάμα τρομερά εξυπηρετική: μια ασύρματη κάμερα στο μπροστινό μέρος του φορτηγού καταγράφει συνεχώς τον δρόμο και μεταδίδει το βίντεο σε ένα βιντεο-τοίχο στις πίσω πόρτες του οχήματος, αποτελούμενο από τέσσερις μεγάλες οθόνες. Έτσι, το αυτοκίνητο που ακολουθεί έχει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στον δρόμο μπροστά από την νταλίκα, αποφεύγοντας έτσι την επικίνδυνη προσπέραση, καθώς μπορεί να προβεί σε αυτή όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος από αυτοκίνητα κινούμενα στην αντίθετη κατεύθυνση. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή τη κίνηση της Samsung, αφού έτσι εξαλείφονται πολλά δυστυχήματα, τα οποία συνήθως έχουν τραγική κατάληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες:

http://global.samsungtomorrow.com/the-safety-truck-could-revolutionize-road-safety/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης