Η νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή «α7S» της Sony, μέλλεται να εντυπωσιάσει με τις ποικίλες δυνατότητες λήψης απαράμιλλης ποιότητας φωτογραφιών αλλά και ταινιών, σε κάθε συνθήκη περιβάλλοντος, από βραδινά πλάνα έως λήψη υπό το φως των κεριών.

Μαζί με τις εξαιρετικές α7 και α7R – τις μικρότερες full-frame φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο με εναλλάξιμους φακούς – η α7S, από τη Sony, φέρνει την υψηλή ευαισθησία, το χαμηλό θόρυβο και την εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας 4K (ανάλυσης 3840×2160) στα χέρια των επαγγελματιών φωτογράφων και βιντεογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η α7S αποτελεί ιδανική επιλογή για φωτογραφίες αλλά και οικονομικές παραγωγές ταινιών, αποδίδοντας καλλιτεχνικές δυνατότητες μέσα από ένα σώμα που είναι μικρότερο από οποιαδήποτε full-frame ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς.

Ο βασικός «υπεύθυνος» για την εξαιρετική ευαισθησία της α7S, είναι ο νέος full-frame αισθητήρας εικόνας «Exmor CMOS 35mm», που αναπτύχθηκε ειδικά για τη νέα φωτογραφική μηχανή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η α7S διαθέτει 12,2 ενεργά MegaPixel δια των οποίων το κάθε εικονοστοιχείο (Picture Element – Pixel) μεγαλώνει για να αυξήσει τη φωτοσυγκεντρωτική ισχύ του, έναν ισχυρό επεξεργαστή εικόνας «BIONZ X», ο οποίος συμβάλει στη μείωση του ψηφιακού θορύβου της εικόνας και παράλληλα, έχει αυξημένο ενεργό εύρος ευαισθησίας ISO 50 – ISO 409600, σε εκτεταμένη λειτουργία (ISO 200 – 409600 για ταινίες).

Αυτή η υψηλή ευαισθησία και ο πολύ χαμηλός ψηφιακός θόρυβος, επιτρέπουν στην α7S να συλλαμβάνει όμορφες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπου κανονικά θα ήταν απαραίτητη μια μακρά έκθεση.

Χάρη στην πολύ μεγάλη ευαισθησία της φωτογραφικής μηχανής, ο χρήστης μπορεί να βγάζει καθαρές φωτογραφίες και βίντεο χαμηλού ψηφιακού θορύβου με υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου. Το τεράστιο δυναμικό εύρος είναι ιδανικό και για σκηνές με μεγάλη αντίθεση, καθώς είναι ιδιαίτερα εύκολος ο χειρισμός για τα έντονα χρώματα και πλούσια, βαθιά μαύρα στο ίδιο κάδρο.

Λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του αισθητήρα εικόνας, το φως που μπορεί να συλλέξει αυξάνεται κατά πολύ, σε σχέση με τις συμβατικές φωτογραφικές μηχανές. Ο αισθητήρας εικόνας που αναπτύχθηκε πρόσφατα, παρέχει στους χρήστες της α7S υψηλό δυναμικό εύρος σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, από τον πολύ χαμηλό φωτισμό μέχρι και το έντονο φως το ήλιου.

Χρησιμοποιώντας την ανάγνωση δεδομένων από κάθε ένα pixel του full-frame αισθητήρα 35 χιλιοστών (24p και 25p), οι εικόνες 4K που δημιουργούνται από την α7S, είναι εντυπωσιακά λεπτομερείς, με εκπληκτικά πλούσια χρώματα και ρεαλιστικές υφές, σε κάθε κάδρο. Η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας, που βελτιώνεται από τον επεξεργαστή BIONZ X, δίνει στην α7S τη δυνατότητα να αποδίδει βίντεο σε ανάλυση 4K από τον προσαρμογέα HDMI με δειγματοληψία χρώματος 4:2:2, για εγγραφή σε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης ή για προβολή σε συμβατή οθόνη.

Λόγω της πλήρους ανάγνωσης των pixel από ολόκληρο τον full-frame αισθητήρα, είναι αισθητή η απουσία των ανεπιθύμητων «μουαρέ» και των «jaggies», που δεν κολακεύουν τα βίντεο με χαμηλότερη ανάλυση. Οι εκπληκτικά καθαρές εικόνες μπορούν να εγγραφούν σε μια κάρτα μνήμης σε ποιότητα Full HD, με αλγόριθμο κωδικοποίησης «XAVC S» στα 50Mbps, χαρακτηριστικό που εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους επαγγελματίες βιντεογράφους.

Περνώντας στην λειτουργία «crop-αρίσματος» APS-C, η α7S υποστηρίζει λήψεις υψηλής ταχύτητας κάδρου στα 120fps ή τα 100fps (frames per second – καρέ ανά δευτερόλεπτο) με ανάλυση HD Ready (1280×720). Τα βίντεο που έχουν εγγραφεί στα 120fps, είναι δυνατό να αναπαραχθούν στα 24p (καρέ) για εφέ αργής κίνησης 5x, ώστε να παρατηρήσετε όλες τις λεπτομέρειες σε σκηνές έντονης δράσης.
Επίσης, η α7S φέρει πληθώρα άλλων εξειδικευμένων λειτουργιών που θα ικανοποιήσουν τους επαγγελματίες βιντεογράφους, όπως η «Picture Profile» για οπτική έκφραση πλήρους εύρους, η «S-Log2 gamma» και η λειτουργία «Κωδικός χρόνου/Bit χρήστη», που προσφέρει επαγγελματική επεξεργασία. Επιπρόσθετα, το προαιρετικό κιτ προσαρμογέα μικροφώνου XLR, υποστηρίζει τον ήχο υψηλής ποιότητας.

Όπως ισχύει ήδη στη νέα α7R έτσι και στην α7S, η λειτουργία Fast Intelligent AF υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό (μέχρι και EV-4). Μεταξύ των χαρακτηριστικών, που είναι οικεία στους χρήστες των φωτογραφικών μηχανών α7, περιλαμβάνονται το υψηλής αντίθεσης σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, η ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω των πρωτοκόλλων Wi-Fi/NFC και η συμβατότητα με την επεκτεινόμενη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps.

Τέλος, προσφέρεται ποικιλία φακών τύπου «α», οι οποίοι εκμεταλλεύονται πλήρως το δημιουργικό δυναμικό της φωτογραφικής μηχανής – αυτήν την περίοδο μάλιστα, αναπτύσσεται ένας ολοκαίνουργιος full frame φακός F4 με ισχυρό ζουμ E-mount 28-135mm, ιδανικός για κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για την ποιότητα. Επιπλέον, η Sony συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες για να παρέχει υποστήριξη σε βίντεο 4K επαγγελματικής ποιότητας, ενώ αναπτύσσεται ακόμη, ένα καινούργιο κιτ προσαρμογέα XLR με μηχανισμό απευθείας σύνδεσης.

Η νέα full-frame ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony α7S με εναλλάξιμους φακούς, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το καλοκαίρι του 2014.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης