Του Παύλου Κρούστη

Δείτε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων της E3 2018, πατώντας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ακόμα κι αν μας έλειψε που δεν είδαμε κάποιο νέο Fable ή Alan Wake, η παρουσίαση του Xbox στη φετινή E3 ήταν τουλάχιστον ισοπεδωτική. Ο Phil Spencer και η παρέα του κατάφεραν το ακατόρθωτο. Συζητάμε εδώ και έναν χρόνο περίπου για την επίφοβη πορεία της Microsoft, που με τα λάθη του παρελθόντος έχει επιτρέψει το μονοπώλιο στον ανταγωνισμό. Πέρυσι συζητούσαμε ποια ήταν τα σημεία που έχρηζαν βελτίωσης. Φέτος, είμαστε εδώ για να αναγνωρίσουμε τις καίριες και εύστοχες αυτές βελτιώσεις.
Η παρουσίαση κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου και δεν έκανε την παραμικρή κοιλιά. Όχι, φυσικά και δεν συγκρίνεται με αυτό που είδαμε χτες από την EA. Βασικός παράγοντας είναι αυτός της έκπληξης. Ευτυχώς, η Microsoft δεν είχε αφήσει πολλά πράγματα να διαρρεύσουν και έτσι το show που είδαμε ήταν πολλαπλάσια απολαυστικότερο από αυτό που θα ήταν, αν γνωρίζαμε πρωτύτερα το τι θα βλέπαμε (όπως πχ. στην παρουσίαση της ΕΑ). Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δίνουμε έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι να εκτοξευθεί το hype και να κερδηθούν οι εντυπώσεις χρησιμοποιώντας καταιγιστική ροή πληροφοριών, βίντεο, ανακοινώσεων και εκπλήξεων. Η Microsoft τα είχε όλα αυτά.
Η σημαντικότερη ανακοίνωση όμως δεν είχε να κάνει με παιχνίδι: η Microsoft απέκτησε 5 νέα δημιουργικά studios, αποδεικνύοντας αυτό που έπρεπε: τη δέσμευσή τους στο κοινό των gamers. Δημιουργώντας ένα νέο studio και αγοράζοντας άλλα 4, η εταιρεία αυξάνει κατακόρυφα τη ροή του νέου δημιουργικού περιεχόμένου, ώστε να αναπτύξει το Άγιο Δισκοπότηρο: αποκλειστικότητες. Έστω κι αργά, πρόκειται για την πιο σημαντική της κίνηση, εδώ και πολλά χρόνια. Συνδυάζοντας την υπεροχή του συστήματός της με το νέο της πρόγραμμα, πλέον ευτυχώς η πλάστιγγα σταματά να γέρνει μονόπλευρα και αρχίζει και πάλι να εξισορροπείται. Ακόμα κι αν δεν το δούμε έμπρακτα σε αυτήν τη γενιά, θα το δούμε στην επόμενη. Για την οποία μάλιστα ο αγαπητός Phil έκανε λόγο, αναφέροντας τις “μελλοντικές κονσόλες Xbox”. Όσο για τα υπόλοιπα, δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις.

Δείτε εδώ την παρουσίαση:
Δείτε τα trailers και τις ανακοινώσεις:

– Η Microsoft αποκτά 5 νέα studios, μεταξύ των οποίων η Ninja Theory
Η Microsoft δημιουργεί ένα νέο studio με το όνομα The Initiative (επικεφαλής ο Darrell Gallagher – Tomb Raider), ενώ απέκτησε τα παρακάτω: Ninja Theory (γνωστή για το Hellblade: Senua’s Sacrifice), Compulsion (αναπτύσσει το επερχόμενο We Happy Few), Undead Labs (δημιουργός του State of Decay) και Playgorund (υπεύθυνη για το Forza Horizon).

– Halo Infinite
Παρουσιάστηκε μόνο ένα Engine Demo video, που μας έδειξε τη νέα μηχανή γραφικών Slipspace και μόλις μια μικρή ματιά του Master Chief που δηλώνει παρουσία. Καμία λέξη ακόμα για οτιδήποτε περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Sekiro: Shadow Die Twice (Κυκλοφορία: Αρχές 2019)
Το νέο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της FromSoftware (Bloodborne, Dark Souls) ονομάζεται Sekiro και θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με την Activision. Θεματικά κινείται στα λημέρια των samurai.

– Forza Horizon 4 (Κυκλοφορία: 2 Οκτωβρίου 2018)
Η χώρα στην οποία θα οδηγήσετε αυτήν την φορά είναι η Αγγλία. Θα έχει δυναμική αλλαγή ανάμεσα στις 4 εποχές, με περιβαλλοντικές αλλαγές που μεταμορφώνουν εντελώς τα τοπία, τις πίστες, αλλά και τον έλεγχο των οχημάτων, ενώ είδαμε τεράστια ποικιλία σε περιβάλλοντα και οχήματα, με δίτροχα για πρώτη φορά, hovercrafts και άλλα. Οι οδηγοί που θα συναντάτε εντός του χάρτη πλέον δεν είναι απλά Drivatars, αλλά πραγματικοί παίκτες και θα παίζετε όλοι μαζί σε έναν κόσμο που μοιράζεστε. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η επιλογή για 60fps mode στο Xbox One X και τέλος, το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο με το Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.

– Cyberpunk 2077
Επιτέλους αποκαλύφθηκε το νέο παιχνίδι των δημιουργών της σειράς The Witcher.

– Gears 5 (Gears of War 5) (Κυκλοφορία: 2019)

– Devil May Cry 5 (Κυκλοφορία: 2019)

– Crackdown 3 (Κυκλοφορία: Φεβρουάριος 2019)

– Ori and the Will of the Wisps (Κυκλοφορία: 2019)

– Kingdom Hearts III (Κυκλοφορία: 29 Ιανουαρίου 2019)

– Metro Exodus

– Dying Light 2

– Shadow of the Tomb Raider (Κυκλοφορία: 14 Σεπεμβρίου 2018)

– Just Cause 4 (Κυκλοφορία: 5 Δεκεμβρίου 2018)

– Tom Clancy’s The Division 2 (Κυκλοφορία: 15 Μαρτίου 2019)

– JUMP Force (Κυκλοφορία: 2019)

Ένας νέος τίτλος από την Bandai Namco που ενώνει τους κόσμους πολλών anime, όπως Dragon Ball, Naruto και One Piece, ανάμεσα σε άλλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης