Η κληρονομιά της Αρκαδίας είναι οι άπειρες φυσικές ομορφιές της, ο συνδυασμός χρωμάτων και εικόνων, οι αντιθέσεις του τοπίου στο διάβα του επισκέπτη. Από τη γυμνή κορυφή του Μαινάλου, στο καταπράσινο ελατοδάσος περνώντας από το Λιμποβίσι, το λιμέρι των σταυραετών, του ελευθερωτή του γένους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ύστερα στην καλλιεργημένη γη κι από εκεί στην καταγάλανη θάλασσα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Τρικολώνων και ευρίσκεται μεταξύ Στεμνίτσας και Καρύταινας σε υψόμετρο 700 μ. Απέχει από την Αθήνα 210 χλμ. Είναι μια πολύ όμορφη απόδραση για Σαββατοκύριακο και μια πρώτη γεύση θα μπορούσε να πει κανέις μιας και βρίσκεται στη καρδιά της ορεινής Αρκαδίας!!!..

Η Στεμνίτσα, επιβλητικά κτισμένη στην άκρη ενός φαραγγιού. με τα πανέμορφα πετρόκτιστα αρχοντικά της και τα μοναδικά της σοκάκια, ζεστή και φιλόξενη αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα παραδοσιακού Αρκαδικού οικισμού. Η πλατεία της γεμάτη από ζωή, υποδέχεται κάθε επισκέπτη στα ζεστά cafe και στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία ενώ τα όμορφα ταβερνάκια προσφέρουν μοναδικές τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά πιάτα. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά ή πετρόκτιστοι ξενώνες θα φροντίσουν για μια ονειρεμένη διαμονή γεμάτη από εικόνες.

H Δημητσάνα, εντυπωσιακή, στέκεται ψηλά πάνω από το φαράγγι του Λούσιου προσφέροντας μοναδική θέα στους πολλούς επισκέπτες της. Περικυκλωμένη από ένα τραχύ ορεινό τοπίο, γνωστή για τον επιβλητικό και πετρόκτιστο οικισμό της η Δημητσάνα κατέχει τα σκήπτρα στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπέροχοι παραδοσιακοί ξενώνες και αρχοντικά από πέτρα, ζεστά cafe και ζαχαροπλαστεία και ωραία ταβερνάκια συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για ευχάριστες αποδράσεις.
Πολλές επιλογές από δραστηριότητες και αξιοθέατα σε όλη την γύρω περιοχή.

H Βυτίνα, πανέμορφη, καταπράσινη και φιλόξενη βρίσκεται σε ένα μικρό οροπέδιο στην δυτική πλευρά του Μαινάλου περικυκλωμένη από το εντυπωσιακό ελατόδασος του. Πετρόκτιστα αρχοντικά, καταπράσινοι κήποι και υπέροχα δρομάκια, χαρακτηρίζουν τον ορεινό οικισμό και αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, ιδιαίτερα τον χειμώνα.
Πολύ κοντά στο ανακινισμένο Χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και σε μικρή απόσταση απο την Αθήνα η Βυτίνα αποτελεί έναν απο τους σημανικότερους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας.
Ξενώνες, ξενοδοχεία, αρχοντικά και ενοικιαζόμενα δωμάτια προσφέρουν αρκετές επιλογές για την διαμονή των επισκεπτών ενώ τα υπέροχα ταβερνάκια και τα τοπικά καταστήματα είναι εγγύηση για καλό φαγητό και αγορές ποιοτικών τοπικών προιόντων.

Φαίνεται λοιπόν πως όταν η Πυθία στο Μαντείο των Δελφών που ήταν γνωστή για τους σιβυλλικούς της χρησμούς-είπε: ”Αρκαδίην μ΄αγγείς,μέγα μ΄αγγείς.Ου τοι δώσω”,δηλαδή μου ζητάς να σου πω για την Αρκαδία,μου ζητάς πολλά..κάτι ήξερε!! ..’Όταν πάλι ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο ευτυχέστερος ανθρωπος στο κόσμο,ονομάτισε τον Αγλαό,αγρότη απο την Αρκαδία που δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ τον τόπο του!!!…

Έτσι ειναι και οι σημερινοί Αρκαδίτες…δεν τον εγκαταλείπουν..!!Μάλιστα είναι εκεί ,ετοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες με ανοικτές αγκάλες…και να τους ξεναγήσουν στον ”πολυπίδακα”όπως την ονόμαζαν οι αρχαίοι μιας και απο τα περήφανα βουνά της πηγάζουν τα πανέμορφα ποτάμια όπως αυτό του Λούσιου,,στον οποίο μπορείς ν απολαυσεις απο ενα rafting ως και μια καταπληκτική πεζοπορία τριων ορών περνώντας απο τη παλιά Μονή Φιλοσόφου…..και καταλήγοντας στην Αρχαία Γορτυνα για τοξοβολία και όχι μόνο….!!!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης