ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Ευρείας κυκλοφορίας αναλγητικά, αντιπυρετικά, σκευάσματα για πόνους μυών και αρθρώσεων, για πονόλαιμο, αντισταμινικά, αντιόξινα, δερματολογικά και στοματικά διαλύματα περιλαμβάνονται στη λίστα με τα φάρμακα που θα μπορούν να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τη λίστα Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ.), η οποία περιλαμβάνει 40 δραστικές ουσίες καθώς και τη μορφή-περιεκτικότητα και συσκευασίες που θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα προκειμένου να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Με βάση τον κατάλογο αυτόν οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν προϊόντα με τις συγκεκριμένες δραστικές ουσίες μπορούν να καταθέσουν στον ΕΟΦ αιτήσεις αλλαγής του τρόπου διάθεσης των προϊόντων τους από «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή» σε «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή – Γενική Διάθεση». Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες δύνανται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις και για φαρμακευτικά προϊόντα δραστικών ουσιών εκτός καταλόγου, οι οποίες και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης