Μέχρι 6.600.000 θάνατοι Αμερικανών μπορούν να αποτραπούν τα επόμενα 10 χρόνια, αν οι καπνιστές πραγματοποιήσουν τη μετάβαση προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως αποφαίνεται μια νέα επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύεται από το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα στην ανάλυση από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Georgetown, επισημαίνεται ότι αυτοί οι 6,6 εκατομμύρια καπνιστές θα κερδίσουν σωρευτικά επιπλέον 86,7 εκατομμύρια χρόνια ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι παλιές πολιτικές θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν και να ενθαρρύνουν την αντικατάσταση του θανατηφόρου καπνίσματος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο», δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της έρευνας, David Levy, προσθέτοντας ότι αυτά τα ευρήματα «μπορούν να βοηθήσουν τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ να αναπτύξουν μια κατάλληλη στρατηγική για να επιφέρουν τον τερματισμό του καπνίσματος».

«Εκτός από τις ζωές που θα σώζονταν, θα παρατηρούσαμε και τεράστια οφέλη στη δημόσια υγεία, όπως τη μείωση ασθενειών που οφείλονται στο κάπνισμα, καθώς και δραστική μείωση του παθητικού καπνίσματος», καταλήγει ο επιστήμονας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Tobacco Control», αξιοποίησε διάφορα μοντέλα «καλών και κακών σεναρίων», μελετώντας τι θα συμβεί αν αντικατασταθούν τα τσιγάρα από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, 1,6 εκατομμύρια πρώην καπνιστές θα απέφευγαν τον πρόωρο θάνατο, και σύμφωνα με το καλύτερο, προκύπτει o αριθμός των 6,6 εκατομμυριών που αναφέρθηκε.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Κέντρου Ερευνών για το Αλκοόλ και τον Καπνό, του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, John Briton, καλούμενος να σχολιάσει την έρευνα ανέφερε τέλος ότι «τα οφέλη είναι μαζικά και αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης, παρά της απόρριψης, και των προοπτικών των προϊόντων νικοτίνης νέας γενιάς»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης