Το ότι ο Ολυμπιακός είναι μακράν η καλύτερη ελληνική ομάδα, αποδεικνύεται κάθε χρόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και με την μπάλα που παίζει σε σύγκριση με τους αντιπάλους. Το ότι έχει κάνει βήματα μπροστά ώστε να γίνει ανταγωνιστικός στην Ευρώπη, αποδεικνύεται επίσης από τις δηλώσεις ξένων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων ( Πλατινί, Τζέραρντ κτλ.)

Έχει όμως ένα κακό. Παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Και το ζητούμενο σε όλα τα πρωταθλήματα πέρα από την ηθική ικανοποίηση της κατάκτησης τίτλων και επικράτησης επί του αντιπάλου, είναι και η λεγόμενη καζούρα. Ο χαβαλές που πρέπει να υπάρχει και μέχρι εκεί. Μακριά η βία και η προκλητικότητα, πολύ περισσότερο τα ραντεβού θανάτου και όλες οι άλλες ομορφιές που έχουμε βιώσει ως κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός λειτουργεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και πως να μη γίνει αυτό, αφού και εμπειρία έχει αποκτήσει από τη συνεχόμενη παρουσία του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και από τον Μαρινάκη κυρίως και μετά με την είσοδο ανθρώπων, των λεγόμενων τεχνοκρατών, το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πιο επαγγελματικό.

Όχι ότι επί Σωκράτη Κόκκαλη τα πράγματα ήταν διαφορετικά, απλά ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, ήταν αυτό που λέμε της παλιάς σχολής χωρίς αυτό απαραίτητα να είναι και κακό. Είχε και την μούρλα του με την έννοια ότι  του φώναζε ο κόσμος να φέρει τον Ριβάλντο και τον έφερνε.

Ο Μαρινάκης είναι πιο πρακτικός άνθρωπος. Μέχρι τώρα δείχνει ότι τον ενδιαφέρει να φτιάξει ομάδα που θα είναι μόνιμα ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης. Όχι ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να φέρει έναν Ριβάλντο κι αυτός, δεν θα το έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι εδώ εντοπίζεται το λάθος!

Αφήνει ο Ολυμπιακός να γράφεται στον Τύπο, ότι όνομα μεγάλο κυκλοφορεί. Από Ροναλντίνιο και Ρομπίνιο, μέχρι Ετό και Μέσι!

Και αρχίζουν την καζούρα οι αιώνιοι δευτερότριτοι, λες και αυτοί έχουν την στρωμένη ομάδα ή μπορούν να σκεφτούν ακόμη να φέρουν ένα τέτοιο όνομα στην ομάδα τους. 
Σαφώς και ο Μαρινάκης μπορεί να φέρει και Ροναλντίνιο και Ετό και Ρομπίνιο και όποιον θέλει. 
Μόνο που πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα αυτό. Με επίσημες προτάσεις.
Απλά πράγματα. 
Τώρα όσον αφορά όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για διαρκείας, φανέλες κτλ, εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε όταν επί Μαρινάκη και μόνο, ο Ολυμπιακός θα φτάσει να διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Και το γράφουμε τώρα για να μην μας πούνε μετά Χριστόν Προφήτες αργότερα!
Ζ.Σ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης