ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το by safesaver” id=”_GPLITA_2″ in_rurl=”http://i.txtsrving.info/click?v=R1I6MTgyODE6MzQxOs-DzqzOss6yzrHPhM6_OmY3YTc1YWZiOWE3MWZjM2I0OWYwMWZhYTQ4ODhiNDI2OnotMTQ5OS0yODc4NDg6cG9ydG5ldC5ncjo0MzE3OmNjODc0ZjMyNTcyNGExMmE0Yzg4ZmE4MjZkYTk0OWIxOmM3NjAxMzQ4YWI1YzQ4MTJhNTQzMDdkODllNjBkM2U4″>Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, γιορτάστηκαν τα 120 χρόνια λειτουργίας της Διώρυγας Κορίνθου από την Α.Ε.ΔΙ.Κ. με την συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κου. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στην τελετή παρέστησαν η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, μέλη διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, εκπρόσωποι του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, και αρκετοί πολίτες.
Ο Πρόεδρος της Α.Ε.ΔΙ.Κ., κος Κωνσταντίνος Μπαρκαγιάννης στην ομιλία του χαρακτήρισε την Διώρυγα ως διεθνή κόμβο θαλασσίων μεταφορών και σπουδαίο τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες κι επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης του σωζόμενου τμήματος του Αρχαίου Διόλκου, κατασκευής του τυράννου Περίανδρου, που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης, σημείωσε ότι η Διώρυγα χρειάζεται οπωσδήποτε να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της ναυσιπλοΐας, τουρισμού και της οικονομίας, ώστε να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις είτε για την συντήρηση είτε για την διαπλάτυνση και εκβάθυνσή της.
Αναφερόμενος στην Α.Ε.ΔΙ.Κ. ο κύριος Μπαρκαγιάννης υπογράμμισε ότι έχει πλέον εξυγιανθεί κι αποτελεί κερδοφόρα εταιρεία, καθώς τα λειτουργικά της κέρδη θα ξεπεράσουν τις 850.000 Ευρώ για τον τρέχοντα χρόνο και αξίζει να τονισθεί ότι το μέγεθος της λειτουργικής κερδοφορίας είναι το μεγαλύτερο από το 1980 έως by safesaver” id=”_GPLITA_0″ in_rurl=”http://i.txtsrving.info/click?v=R1I6MTgyODE6MzQxOs-Dzq7OvM61z4HOsTplYjU2NzJkNTc3N2NkMDJhODAwMGI0NGI0YTAzNDJmNzp6LTE0OTktMjg3ODQ4OnBvcnRuZXQuZ3I6NDMxNzpjYzg3NGYzMjU3MjRhMTJhNGM4OGZhODI2ZGE5NDliMToyMzMzNmFhYTUyMWE0NDA0ODI4NmNmOWRiOWRjY2NjNg”>σήμερα. Στη συνέχεια μίλησε για το φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει Διοίκηση με επενδύσεις που θα ολοκληρωθούν το 2015, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.
Η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην ομιλία της χαρακτήρισε την Διώρυγα ‘’απτό παράδειγμα μιας εποικοδομητικής κι επιτυχούς συνεργασίας’’ και τόνισε την σημασία της ως κανάλι θαλάσσιας μεταφοράς, ως κομβικό σημείο και πόλο έλξης επισκεπτών.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Πέτρος Τατούλης, απεύθυνε χαιρετισμό με την σειρά του λέγοντας ότι η Διώρυγα αποτελεί παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας και πως αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα παραχώρησης. Ο περιφερειάρχης υποστήριξε το στρατηγικό σχέδιο της Α.Ε.ΔΙ.Κ. υπογραμμίζοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα να ενταχθεί η Διώρυγα στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, έτσι ώστε να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την διαπλάτυνση κι εκβάθυνση της. Ο κος Τατούλης χαρακτήρισε τον Ισθμό ‘καθρέφτη’ και ‘πύλη’ της Πελοποννήσου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει ως σημαντικός εταίρος για να προχωρήσει το σχέδιο ανάπτυξης της Α.Ε.ΔΙ.Κ., γιατί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και όλης της χώρας.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση λουλουδιών από την Πρέσβη της Ουγγαρίας και τον Προέδρο της Α.Ε.ΔΙ.Κ. στο μνημείο Ελληνο-Ουγγρικής Συνεργασίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διάπλους της Διώρυγας και ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον κήπο των γραφείων της Α.Ε.ΔΙ.Κ.

portnet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης