Στον 70ο γύρο του GP του Μονακό, ο Sergio Perez επιχειρεί μετά την έξοδο από το τούνελ να προσπεράσει τον Kimi Raikkonen στα φρένα και από την εσωτερική, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Ο νεαρός Perez είχε πράξει το ίδιο λίγους γύρους πριν, με τους Button και Alonso και του είχε βγει. Με τον Raikkonen όμως τα πράγματα πήγαν στραβά, καθώς ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει και ο «Iceman» να πέσει από την πέμπτη θέση στη δέκατη.  Η κίνηση του οδηγού της McLaren και πολύ περισσότερο οι δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα, εξόργισαν τον Φιλανδό, χαρακτηρίζοντας βλακώδη την ενέργεια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Raikkonen και Perez σε παλιές καλές στιγμές

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο 23χρονος Μεξικανός είπε ότι περίμενε από τον Raikkonen να του δώσει χώρο, όπως είχαν κάνει οι Button και Alonso. Ο Kimi δεν του έδωσε όμως και η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. «Στους προηγούμενους γύρους είχα ρισκάρει και τα είχα καταφέρει. Έπρεπε να μου δώσει χώρο. Δεν μου έδωσε και ήρθε η σύγκρουση. Αν ήθελε θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει», τόνισε ο Perez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Raikkonen όμως είχε ακριβώς αντίθετη άποψη. «Ήρθε από πίσω και με χτύπησε. Αν νομίζει ότι φταίω εγώ που ήρθε πιο γρήγορα από ότι μπορούσε στη στροφή, δεν ξέρει για τι μιλάει. Το χειρότερο είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε σύγκρουση. Πρόκειται για βλακώδη ενέργεια που με έκανε να χάσω πολλούς σημαντικούς βαθμούς».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης