H εταιρεία ανάπτυξης DICE κυκλοφόρησε μέσω του επίσημου blog του Battlefield όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το campaign και την πλοκή του επερχόμενου FPS.

Σύμφωνα λοιπόν με τo σενάριο η κατάσταση στον κόσμο είναι χαοτική και ειδικότερα η Κίνα είναι ένα “καζάνι έτοιμο να εκραγεί”. Κάπου εκεί αναλαμβάνετε δράση χειριζόμενοι τον λοχία Daniel Recker και την ομάδα του με την ονομασία Tombstone ώστε να φέρετε την ειρήνη περνώντας όμως μέσα από πολλές μάχες και δυσκολίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφερόμενοι σε συγκεκριμένες αποστολές, οι developers της DICE έδωσαν στοιχεία για μία από αυτές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αφού η ομάδα σας έχει συλλέξει κάποιες πληροφορίες επιστρέφει πίσω στο Αζερμπαϊτζάν αλλά στην πορεία γίνεται αντιληπτή και έτσι είναι αναγκασμένη να πολεμήσει σε όλο τον δρόμο μέχρι την διαφυγή, έχοντας απέναντί της για άλλα μια φορά Ρωσικά στρατεύματα. Μόλις τα καταφέρετε και γυρίσετε πίσω γίνεται γνωστό μέσω των πληροφοριών που συλλέξατε ότι ο κινέζος ναύαρχος Chang σχεδιάζει ένα πραξικόπημα για την ανατροπή της εξουσίας στην Κίνα με την υποστήριξη των Ρώσων.

Κάπως έτσι η ομάδα σας βάζει πορεία για την Σαγκάη με σκοπό να συμμετάσχει σε μία μυστική αποστολή που θα έχει σαν αποτέλεσμα την διάσωση κάποιων επισήμων. Τελικά τα πράγματα δεν παίρνουν την τροπή που θα θέλατε και βρίσκεστε σε μια πολύ λεπτή και επικίνδυνη κατάσταση με τον Αμερικανικό και Ρωσικό στόλο να είναι αντιμέτωποι μεταξύ τους.

Γενικότερα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το Battlefield 4 θα διαθέτει ένα πλούσιο σενάριο το οποίο θα διαδραματίζεται σε διάφορα μέρη με την συμμετοχή πολλών τεχνικών μέσων. Είναι σίγουρα μία αρκετά θετική κίνηση από την DICE η οποία φαίνεται να δίνει αρκετή σημασία και στον τομέα του campaign δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό story.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Battlefield 4 θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου για PC, PS3 και Xbox 360, ενώ μερικούς μήνες αργότερα θα διατεθεί για το PS4 και το Xbox One. Δείτε την πρώτη παρουσίαση του Battlefield 4 από το GameWorld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης