Το ταξίδι για τη Ρωσία και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα με την τελετή παράδοσης στη ρωσική αντιπροσωπεία στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Στις 17.15 η ορχήστρα, η χορωδία και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και σολίστ το βαρύτονο Δημήτρη Βουδούρη και τη σοπράνο Ελενα Κελεσίδη,ερμήνευσε τα έργα: «Πέντε Ελληνικοί Χοροί για μεγάλη ορχήστρα» του Νίκου Σκαλκώτα και «Πολοβιτσιανοί Χοροί» του Alexander Borodin από την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκορ».
Στη συνέχεια, η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο στον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Κάζακ που ήταν επικεφαλής της ρωσικής αποστολής
Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην παγοδρομία Παναγιώτης Μαρκουΐζος που άναψε το βωμό μέσα στο Καλλιμάρμαρο, για να ακολουθήσει ο χορός των Ιερειών που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.
Στη συνέχεια η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη έδωσε το ιερό φως του Ολυμπισμού στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος κάτω από τα χειροκροτήματα των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν την Τελετή, παρέδωσε το ιερό φως του Ολυμπισμού στην αποστολή του Σότσι.



Πηγή βίντεο – φωτό: athenswalk
Επιμελεια: Μαριάννα Μαρμαρά

