Στην ανακοίνωση της Sony για το PlayStation 4 μάθαμε ότι το Diablo III θα κυκλοφορήσει σε PS3 και PS4. Είναι όμως η συμφωνία αυτή αποκλειστική για τις κονσόλες της Sony όπως πίστευαν πολλοί;

Στα πλαίσια της φετινής έκθεσης PAX East, ο Julia Humphreys, επικεφαλής παραγωγής του Diablo 3, δήλωσε σχετικά με την έκδοση του δημοφιλούς Action RPG, ότι η Blizzard δεν έχει κάποια αποκλειστική συμφωνία με τη Sony. “Δεν έχουμε να κάνουμε κάποια ανακοίνωση αυτή τη στιγμή…αλλά δεν θα κυκλοφορήσουμε αποκλειστικά για την κονσόλα της Sony” ανέφερε χαρακτηριστικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Απ’ τη στιγμή που η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το νέο Xbox, θα ήταν αδύνατο η Blizzard να βγει και να πει ότι το Diablo 3 θα κυκλοφορήσει και στη νέα κονσόλα της Microsoft γιατί τότε…θα αναιρούσε την παρουσίαση της τελευταίας. Προφανώς και η Blizzard τηρεί στάση αναμονής μέχρι την φημολογούμενη παρουσίαση του Xbox όγδοης γενιάς, που θα γίνει απ’ τη Microsoft είτε αυτό το μήνα, είτε στη φετινή έκθεση E3, 11-13 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.

[UPDATE: 15/1/2014] Το ενδεχόμενο να δούμε τελικά το Diablo 3 και στη νέα κονσόλα της Microsoft δεν είναι κάτι που η Blizzard αποκλείει, καθώς ήδη το παιχνίδι έχει εντοπιστεί στις λίστες ορισμένων retailers.

Sites όπως το Best Buy Canada ή το Argos (εντοπίστηκε από το Eurogamer) έχουν προσθέσει στους καταλόγους τους μια έκδοση του Diablo 3 για το Xbox One. Σύμφωνα με την ίδια την Blizzard, δεν αποκλείεται το παραπάνω να ισχύει: “Ένας από τους στόχους μας είναι να φέρουμε το Diablo 3 σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση σχετικά με κάποιες άλλες πλατφόρμες”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, όπως έχουμε γράψει παλαιότερα, το Diablo 3 αναμένεται μέσα στο 2014 για το PS4, επομένως είναι πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσει τελικά και για το Xbox One.

Διαβάστε το review του Diablo 3 από το GameWorld.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης