Ένας επιβλητικός γερανός και πολλά καλλίγραμμα κορίτσια συνέβαλαν δυναμικά στην επιτυχία των εγκαινίων του δεύτερου καταστήματος της Media Markt στη Θεσσαλονίκη. Ανοίγοντας το 2ο κατάστημά της στην περιοχή Σταθμός στη Θεσσαλονίκη, η Media Markt ήρθε πιο κοντά στον κόσμο της δυτικής πλευράς της πόλης, φέρνοντας κυριολεκτικά τις γνωστές «χαμηλές τιμές στα πόδια» τους.
Ο κεντρικός κορμός των προωθητικών ενεργειών συμπεριλάμβανε μία ιδιαίτερα εκτενή καμπάνια outdoor, ραδιοφωνικών spot και καταχωρήσεων, της οποίας το δημιουργικό μέρος επιμελήθηκε η Leo Burnett, ενώ υπεύθυνη για το χειρισμό των media ήταν η Carat. Εκτός των παραδοσιακών θέσεων outdoor, ένα εντυπωσιακό banner συνολικού μήκους 90 μέτρων, περικύκλωσε κυριολεκτικά το θόλο του Σταθμού ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας τους άρτι αφιχθέντες στην πόλη για τα επικείμενα εγκαίνια.
Όπως μας έχει ήδη συνηθίσει η No 1 αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη, Media Markt, προετοίμασε το καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια του νέου καταστήματός της με μια σειρά πρωτότυπων δράσεων. Η χρήση ενός ανορθόδοξου μέσου ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Media Markt που συνηθίζει να πρωτοπορεί στη διαφημιστική της παρουσία.

Ιδιαίτερη εντύπωση στην προβολή του καταστήματος προξένησε ένας τεράστιος γερανός, με ύψος 30 μέτρα και με μήκος 42 μέτρα, ο οποίος «διαφήμισε» το νέο χώρο υποδεικνύοντας με το επιβλητικό του ανάστημα τη θέση του καταστήματος, ακόμα και στο κοινό που κινούνταν σε μεγάλη ακτίνα. Από το γερανό κρεμόταν ένα εντυπωσιακό banner με τη μορφή βέλους, κατευθύνοντας τον κόσμο προς το κατάστημα, καθώς και μία υπερμεγέθης τηλεόραση, προϊόν ενδεικτικό της τεράστιας γκάμας του καταστήματος. Την πρωτότυπη ιδέα του γερανού συνέλαβε η διαφημιστική εταιρία Squad και υλοποίησε η Media Markt.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η προωθητική δράση με τη συμμετοχή δεκάδων καλλίγραμμων κοριτσιών, που κατέκλισαν κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μία ημέρα πριν το άνοιγμα του καταστήματος, φορώντας ειδικά σχεδιασμένη στολή με Τ-Shirt, κοντό σορτς & ψηλοτάκουνες γόβες. Οι κοπέλες μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο, καλώντας τον στα εγκαίνια του καταστήματος και ενημερώνοντάς τον για τις μοναδικές προσφορές. Ωστόσο τις εντυπώσεις φαίνεται πως έκλεψαν τα πόδια των κοριτσιών, καθώς πάνω τους είχαν σχεδιαστεί χαμηλές τιμές, φέρνοντας κυριολεκτικά και στα «πόδια της Θεσσαλονίκης» μοναδικές τιμές.
Διαβάστε επίσης: 800 καταστήματα ο όμιλος “Media Saturn” με νέο Media Markt στη Θεσσαλονίκη

