Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, πραγματοποιούν σήμερα στις 9 το πρωί, αντιεξουσιαστές, οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στα πέντε άτομα, που δικάζονται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης στις 7 Δεκεμβρίου 2008, 24 ώρες μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Ομάδα τότε των διαδηλωτών, προκάλεσε σωρεία ζημιών σε υποκαταστήματα τραπεζών, ΑΤΜ, ΚΕΠ και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ενώ κάδοι είχαν παραδοθεί στις φλόγες και είχε γίνει χρήση χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία, μετατρέποντας το ιστορικό κέντρο σε πεδίο μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου όλων τω ηλικιών και επαγγελμάτων και από τις 26 προσαγωγές οι πέντε έγιναν συλλήψεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει και περικύκλωση του Αστυνομικού Μεγάρου Αχαΐας, από αντιεξουσιαστές.

Σήμερα στις 9 λοιπόν, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη, έξω από τα Δικαστήρια, με την αστυνομία να έχει τεθεί σε συναγερμό, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξουν επεισόδια και ζημιές στην πόλη.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης