Ο Ντόναλντ Τραμπ… ξαναχτύπησε, αναφέροντας αυτήν τη φορά ότι δεν θα διστάσει να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην… Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για μια ακόμα δήλωση που εντάσσεται στην αμφιλεγόμενη ρητορική την οποία χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όσο και στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ, o υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επαναπροσέγγιση Κούβας-ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι το μόνο που θα εξέταζε τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να ανοίξει ένα ξενοδοχείο στην Αβάνα. Όπως είπε, το καθεστώς της νησιωτικής χώρας πρέπει να προχωρήσει σ’ ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μπορέσει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα ήταν καλό να μειώσει τα κονδύλια προς το ΝΑΤΟ.

«Πληρώνουμε δυσανάλογα. Είναι πάρα πολλά και ειλικρινά είναι ένας διαφορετικός κόσμος σήμερα απ’ ό,τι ήταν όταν γεννήθηκε η ιδέα [του ΝΑΤΟ]. Πρέπει να το επανεξετάσουμε και ίσως πρέπει να πληρώνουμε λιγότερα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία» ξεκαθάρισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης