Κατηγορίες περί διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση απαγγέλθηκαν σε βάρος 22χρονου κατοίκου του Σίδνεϊ, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, εμπνέεται από τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Ο νεαρός κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι σε έναν 59χρονο που δεν γνώριζε, σε ένα πάρκο. Ο νεαρός, αφού τραυμάτισε τον 59χρονο, επιτέθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν λίγο αργότερα στο σημείο κι έκανε δηλώσεις που τους οδήγησαν να συμπεράνουν ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόσωπο έχει ισχυρές εξτρεμιστικές πεποιθήσεις που του ενέπνευσε το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η Κάθριν Μπερν, υπαρχηγός της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του Isis, Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

Το θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η Μπερν.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα του θύτη και του θύματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης