Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν σήμερα σε μια αγορά της πληγείσας από τον φονικό σεισμό των 7 Ρίχτερ πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα ντόπιων που προσπαθούσαν να κλέψουν εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) και αποτέλεσμα της επέμβασης των αστυνομικών ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός άνδρα περίπου 30 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των πλιατσικολόγων συνεχίστηκε και ενισχύσεις της αστυνομίας έφθασαν στη περιοχή, οπλισμένες με κυνηγετικά όπλα και τουφέκια.

Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν φτάσει στην Αϊτή για να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ήταν θέμα χρόνου μια σύγκρουση των δυνάμεων ασφαλείας με τους πλιατσικολόγους, αφού ήταν πολλές οι περιπτώσεις που εξαθλιωμένοι κάτοικοι προσπαθούσαν να κλέψουν ό,τι μπορούσαν.

Η κατάσταση στην Αϊτή είναι τραγική. Ακόμα και οι πιο στοιχειώδεις υποδομές της πόλης έχουν καταστραφεί, γεγονός που καθιστά ακόμα δυσκολότερο το έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν δύναται να έχει πρόσβαση σε σημεία που διατίθενται τρόφιμα και πόσιμο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης