Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή σήμανε τη λύτρωση για τη Φενέρμπαχτσε. Η τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε Final Four στέφθηκε με επιτυχία. Η πρώτη Ευρωλίγκα σε τουρκικά χέρια. Το νέκταρ της επιτυχίας «μέθυσε» φιλάθλους, διοίκηση, προπονητές και παίκτες.

Σε αντίθεση με τους Σέρβους παίκτες της τουρκικής ομάδας, οι οποίοι πανηγύρισαν έχοντας μαζί τους σημαίες της χώρας τους, ο Κώστας Σλούκας επέλεξε να μην το κάνει. Σε αρκετούς, αυτή του η κίνηση δεν άρεσε και προκάλεσε αρνητικά σχόλια. «Δεν υπήρχε λόγος. Αυτά είναι για ανθρώπους που ψάχνουν την ίντριγκα από κάθε τι μικρό. Δεν είμαι Έλληνας λοιπόν»; απάντησε ο ίδιος στους επικριτές του.
  
Οι φίλοι της Φενέρ, πάντως, έδωσαν τη δική τους απάντηση, τιμώντας τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή τόσο για την προσφορά του στον σύλλογο όσο και για τη στάση του στους πανηγυρισμούς μετά την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική σημαία δεν είναι και το πιο αγαπητό σύμβολο στην Τουρκία, οι υποστηρικτές της πρωταθλήτριας Ευρώπης κρέμασαν μια ελληνική σημαία, η οποία πάνω της είχε το πρόσωπο του Σλούκα, με τις φράσεις «γείτονας» και «μεταξένιος πασέρ». Το περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τόφας για τα play offs του τουρκικού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης