Υπάρχει και το πρωτάθλημα. Μην ξεχνιόμαστε. Εντάξει, το Μουντιάλ είναι πάντα Μουντιάλ, που βέβαια δεν μας πήρε τα μυαλά, αλλά ελπίζουμε να δούμε καλύτερη μπάλα μέχρι το φινάλε. Με το ντόπιο πρωτάθλημα, που… ξεκίνησε κιόλας, τι χαμπάρια, μάστορα; Μπέρδεμα!

Παναθηναϊκός. Το ατέλειωτο ερώτημα δίχως απάντηση. Κι έτσι θα τσουλήσει το έργο. Με Αλαφούζο μέσα – έξω, με Γιαννακόπουλο έξω – μέσα, με Παϊρόζ μέσα – έξω- πλάγια. Και τους τρεις σε πρώτο πλάνο. Άρα, δεν πρόκειται να βγει άκρη. Το σίγουρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός. Φτου κι απ’ την αρχή. Το μαγαζί άργησε να μπει συνεργείο. Όλα έχουν το κόστος τους. Αντί για ρεκτιφιέ, ο Μαρινάκης επέμενε στις αλλαγές προπονητών και στις μεταγραφές στις μεταγραφές. Δεν πάει έτσι.

Σήμερα ο Ολυμπιακός είναι στη φάση κουλαντρίζω τα ζάρια στη φούκτα. Τι θα φέρει στο προσεχές πρωτάθλημα; Άγνωστο. Πώς να προβλέψει κανείς τη ζαριά πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, πριν αρχίσει η προετοιμασία, πριν από τα φιλικά.

ΠΑΟΚ. Το τζάμι. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν είναι εκτός πραγματικότητας όποιος συμφωνεί ότι όλα είναι άντερ κοντρόλ. Απλά η νέα σεζόν αναμένεται να προκύψει ως συνέχεια της προηγούμενης. Άρα, ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα ηθικού, κι όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ. Οι απώλειες. Πήρε πρωτάθλημα και ο προπονητής έφυγε. Το ίδιο και ο πολυτιμότερος παίκτης, ο Χριστοδουλόπουλος. Αντίο και ο Βράνιες. Φευγάτος και ο Αραούχος. Αυτοί οι 4 έτσι κι αλλιώς, σ’ αυτόν και σ’ εκείνο τον βαθμό ο καθένας έχει το μερίδιό του στην κατάκτηση της κούπας… Τι θα κάνει η ΑΕΚ χωρίς Χιμένεθ, Λάζαρο, Ινδιάνο και μουστάκια; Θα πάει καλύτερα. Θα πάει χειρότερα. Δεν ξέρεις.

Αυτό που ξέρεις είναι ότι η πρωταθλήτρια πατάει γερά. Σίγουρα. Γιατί αφεντικό έχει αφεντικό τον Μελισσανίδη. Η εγγύηση. Ο οποίος δεν είναι ο παλιός γνωστός τίγρης. Τους τσαμπουκάδες και τους τανζανισμούς τούς αφήνει για τους συναδέλφους ανταγωνιστές.

Όπως και να ‘χει, με αλλαγή προπονητή και μείον τρεις από το ενδεκαδάτο ρόστερ, η ΑΕΚ βρίσκεται στη σέντρα του ερωτηματικού. Ο Ουζουνίδης πιθανόν να βγει καλύτερος του Ισπανού. Πιθανόν. Οι μεταγραφές να καλύψουν τα κενά. Ίσως να ενισχύσουν περισσότερο την ομάδα. Ίσως.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, πάντως. Αλίμονο και να περιμένουμε τη σέντρα για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε την υπόθεση του έργου. Το τι θα δούμε στα παιχνίδια φαίνεται από τις κινήσεις των μεγάλων. Αυτοί οι ”4” έτσι κι αλλιώς δίνουν τον τόνο του πρωταθλήματος.
………………………………
Η ποδοσφαιρική κλεφτουριά της Ελλάδος, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης