Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ της Τριέστε με την Κρεμόνα για τα πλέι οφ της ιταλικής λίγκας. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον δήμαρχο της Τεργέστης, να κάνει άσεμνες χειρονομίες. Ο Ρομπέρτο Ντιπιάτσα ο οποίος προέρχεται από τον συνδυασμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,  Φόρτσα Ιτάλια,  σήκωσε τα μεσαία δάκτυλα των χεριών του προς τον Αυστραλό παίχτη  της Κρεμόνα, Μανκόγκ Ματιάνγκ.

Λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Κρεμόνα Νταβίντε Μπορσάτι αναφέρθηκε στο γεγονός δηλώνοντας: «Το κοινό της Τεργέστης ήταν πάντοτε πολύ αθλητικό και κόσμιο. Όμως στο πρώτο ημίχρονο είδα μια χειρονομία που δεν μου άρεσε καθόλου. Και μιλάω για τον δήμαρχο της πόλης Ρομπέρτο Ντιπιάτσα, ο οποίος σηκώθηκε από την πρώτη σειρά όπου καθόταν για να δείξει το μεσαίο δάχτυλο στον δικό μας Ματιάγνκ. Μια άσχημη χειρονομία, που σίγουρα δεν περιμένεις απ’ τον πρώτο πολίτη της πόλης».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ενέργεια την καταδίκασε και ο πρόεδρος της Τριέστε, Τζιανλούκα Μάουρο ο οποίος ανέφερε:

«Απολογήθηκα ήδη στην ομάδα και στον παίκτη αλλά το κάνω και δημόσια γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε ένα κακό μήνυμα γι’ αυτή την πόλη. Ηταν μια παρορμητική χειρονομία, σίγουρα λανθασμένη και θέλουμε να κλείσουμε το θέμα εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης