Τους 15 έφτασαν οι νεκροί και τους 12 οι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν στις νότιες περιοχές της Γαλλίας, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Προηγούμενη καταμέτρηση έκανε λόγο για 11 νεκρούς.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι περίπου 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση, περισσότερα από χίλια άτομα κατέφυγαν σε σχολεία και άλλα κτίρια, όταν πλημμύρισαν τα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα πραγματοποίησαν περίπου 450 αποστολές διάσωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην περιοχή Βαρ της Νότιας Γαλλίας έπεσαν περισσότερα από 350 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες την Τρίτη. Στην πόλη Ντραγκινιάν, εκατοντάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και αρκετές συνοικίες πλημμύρισαν.

Το αεροδρόμιο της Τουλόν έκλεισε αργά χθες, επειδή οι διάδρομοί του πλημμύρισαν, και επαναλειτούργησε σήμερα το πρωί. Η κίνηση των σιδηροδρόμων κατά μήκος των ακτών αναμένεται να εξομαλυνθεί αύριο, ανέφεραν αξιωματούχοι της υπηρεσίας σιδηροδρόμων.

Διαβάστε επίσης:
Έντεκα νεκροί από την κακοκαιρία στη Γαλλία, 16 Ιουνίου 2010, 09:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης