Ο Μαρωνίτης Πατριάρχης του Λιβάνου Μπεχάρα Μπούτρος Αλ-Ράι παρότρυνε σήμερα τους πολιτικούς να απαλλάξουν τους εαυτούς τους από εξωτερικές πιέσεις και να σχηματίσουν μία κυβέρνηση για τον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου, αλλά και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Οι πολιτικοί του Λιβάνου παραμένουν διαιρεμένοι και δε μπορούν να συμφωνήσουν για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας, στο δραματικό απόηχο της μεγάλης έκρηξης που έγινε στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε, ο Λίβανος παραμένει ακυβέρνητος και βυθίζεται περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Ο βετεράνος σουνίτης πολιτικός Σαάντ αλ-Χαρίρι έγινε πρωθυπουργός για τέταρτη φορά τον Οκτώβριο, υποσχόμενος τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για το ξεκλείδωμα της εξωτερικής βοήθειας. Ωστόσο, οι πολιτικές διαμάχες καθυστερούν την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.

Αν οι λόγοι για το μη σχηματισμό μιας κυβέρνησης είναι εσωτερικοί τότε, «το πρόβλημα είναι μεγάλο» καθώς δείχνει την έλλειψη υπευθυνότητας, αλλά αν οι λόγοι είναι εξωτερικοί τότε, «το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο» επειδή αναδεικνύει την αφοσίωση πέραν του Λιβάνου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατριάρχης στη διάρκεια της Καθολικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης