Βελτίωση του κλίματος από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδας διαπίστωσε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Βέλγο ομόλογο της, Ολιβιέ Σαστέλ.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι η βελγική προεδρία της Ε.Ε. αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των οικονομικών και δημοσιονομικών της προβλημάτων.

«Είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανοίγουν ξανά όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό και τη νέα στρατηγική πολιτική της Ένωσης για τα προβλήματα του μέλλοντος», είπε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι σημαντικό πως σε αυτή ακριβώς την φάση, η Ελλάδα έχει ξανά το κύρος και την αξιοπιστία για να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα».

Κατά την παραμονή της στη βελγική πρωτεύουσα, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου θα έχει ακόμη συναντήσεις με τον αρμόδιο για τον κοινοτικό προϋπολογισμό Επίτροπο, Γιάνους Λεβαντόφσκι, και την αρμόδια για την παιδεία και τον πολιτισμό Επίτροπο, Ανδρούλα Βασιλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης