Επειδή σε όποιο τραπέζι και αν πάτε αυτές τις ημέρες θα φάτε μελομακάρονα και δίπλες, εσείς πρωτοτυπήστε και στο δικό σας τραπέζι, σερβίρετε για επιδόρπιο μηλόπιτα. Και μάλιστα με λίγες θερμίδες. Θα χρειαστείτε:

-3/4 φλ. αλεύρι

-3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

-2 αυγα

-1 1/2 κ. μπέικιν πάουτερ

-1 1/2 κ. βανίλια

-1/2 κ. αλάτι

-2 κ. κανέλλα

-2 μήλα

-3/4 φλ. καρύδια ή αμύγδαλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°c και αφού ξεφλουδίσουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη τη βανίλια το αλάτι την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα. Μετά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια η τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ώστε να πάει η ζύμη παντού.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα. Βουτυρώνουμε τα πλάγια και ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή: sintagespareas.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης