Η Ελλάδα θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια δημοσίου (Ε.Γ.Δ.) διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στις 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ..Χ.) την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία έκδοση τίτλων αυτό τον μήνα, με την αμέσως επόμενη, διάρκειας 13 εβδομάδων, να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Φεβρουαρίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 11η Φεβρουαρίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

«Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού» σύμφωνα με το Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης