Απολογούνται σήμερα, Πέμπτη 1 Αυγούστου, στον Εισαγγελέα Σύρου οι τρεις συλληφθέντες – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Μύκονο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η δράση της σπείρας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024. Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το κύκλωμα διατηρούσε ως «βάση» για τις παράνομες ενέργειές του μια κατοικία στην περιοχή Ψαρού. Στον χώρο αυτό διέμεναν όλα τα μέλη της σπείρας, ενώ στο ίδιο κτίσμα έκρυβαν και τις ναρκωτικές ουσίες που διακινούσαν.
Ο «εγκέφαλος»
Ως αρχηγός της οργάνωσης έχει ταυτοποιηθεί ο 40χρονος Πολωνός που συνελήφθη (με τα αρχικά D.A.), ο οποίος συντόνιζε τις πωλήσεις μέσω της εφαρμογής WhatsApp, μιλώντας με τους πελάτες για το είδος της ναρκωτικής ουσίας, την τιμή, αλλά και τον τρόπο «παράδοσης» της. Μάλιστα, είχε ορίσει διαφορετικές τιμές, όχι μόνο για το εμπόρευμα, αλλά και για τον τρόπο που θα γινόταν η πώλησή του. Ο 40χρονος ήταν αυτός που συγκέντρωνε και τα κέρδη από τις παράνομες δουλειές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο D.A. είναι σεσημασμένος, καθώς τον Ιούλιο του 2023 είχε συλληφθεί και πάλι στη Μύκονο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο «ντελιβεράς»
Ο δεύτερος που συνελήφθη, 37 ετών, επίσης με καταγωγή από την Πολωνία (αρχικά W.W.), είχε τον ρόλο του διανομέα, αφού ήταν αυτός που παρέδιδε δια ζώσης τα ναρκωτικά. Οι συναντήσεις με τους πελάτες γίνονταν σε πολυσύχναστους χώρους της Μυκόνου (ακόμα και εντός καταστημάτων), τόσο στην παραλιακή, όσο και στη Χώρα του νησιού.
Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart. Στη διάθεσή του είχε ένα πλαστικό μαύρο κουτί, που έμοιαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μαγνήτες προκειμένου να μπορεί να το κρύβει εξωτερικά του οχήματος, σε σημείο που ήταν αδύνατο να γίνει φυσικός έλεγχος, ώστε οι Αρχές να μην μπορούν να εντοπίσουν τα ναρκωτικά που μετέφερε.
Η διάσημη Dj
Βασικό μέλος της οργάνωσης αποτελούσε και η 26χρονη Dj (αρχικά O.S.), η οποία συνόδευε τον W.W. στις αγοραπωλησίες, ώστε να μην κινούν υποψίες κινούμενοι μόνοι τους.
Η 26χρονη έχει συμμετάσχει ως Dj σε μεγάλα πάρτι όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε διάσημα κλαμπ, με παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
H συγκεκριμένη Dj είναι γνωστή στους κύκλους της μουσικής διασκέδασης από τη συμμετοχή της σε μεγάλα πάρτι σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Εκτός από τη Μύκονο έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, σε μεγάλα κλαμπ στην Ίμπιζα και τη Βαρσοβία, ενώ έχει παίξει και μουσική σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια.
Στα social media αναφέρει ότι κατάγεται από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Όπως λέει, είναι λάτρης της ιππασίας, του χορού, της μόδας και της τέχνης. Σύμφωνα με τις Αρχές, όμως, η 26χρονη είναι γεννημένη στην Πολωνία.
Τα κέρδη από τις αγοραπωλησίες
Από τη δράση τους στο «νησί των Ανέμων» υπολογίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν βγάλει χιλιάδες ευρώ.
Χαρακτηριστικά, από τις Αρχές αναφέρεται πως από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν 65.880 ευρώ και 17.171 δολάρια ΗΠΑ, εκ των οποίων μεγάλο μέρος είχε κρύψει ο αρχηγός της σπείρας μέσα σε μια τσάντα πλάτης, που είχε πετάξει κοντά στο κρησφύγετό τους, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.
Από τα ναρκωτικά που βρέθηκαν μέσα στην οικία που διέμεναν τα μέλη της σπείρας, υπολογίζεται πως θα αποκόμιζαν άλλες 30.000 ευρώ.
Πώς η αστυνομία έφτασε στην εξάρθρωση της σπείρας
Μια πληροφορία για το μαύρο Smart ήταν αυτή που οδήγησε στην κινητοποίηση των Αρχών. Συγκεκριμένα, υπήρχαν υποψίες πως ένας άνδρας με μαύρο αυτοκίνητο της εν λόγω μάρκας διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο. Έχοντας στη διάθεσή τους τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο ανήκει στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος είχε ήδη απασχολήσει τις Αρχές από πέρσι – για παρόμοιους λόγους.
Λαμβάνοντας υπόψη την ταυτότητα του 40χρονου, οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα, προκειμένου να εξακριβώσουν την ύπαρξη παράνομης δραστηριότητας. Στις 23 Ιουλίου, εντόπισαν το όχημα στη Χώρα της Μυκόνου, όπου και ξεκίνησε η παρακολούθησή του. Η αστυνομική παρακολούθηση συνεχίστηκε έως και τις 27 του ίδιου μήνα, ώσπου να επιβεβαιωθεί η παράνομη δράση των τριών μελών της οργάνωσης. Στο διάστημα αυτό μεσολάβησαν διάφορες αγοραπωλησίες που αποδείκνυαν την εμπλοκή των κατηγορουμένων.
Στις 27 Ιουλίου, οι Αρχές αποφάσισαν τον τερματισμό της δράσης της οργάνωσης. Πρώτος ακινητοποιήθηκε ο «ντελιβεράς», ο οποίος και προσήχθη, ενώ ακολούθησε η Dj που εντοπίστηκε την ώρα που προσέγγιζε το κρησφύγετο της σπείρας. Τελευταίος προσήχθη ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που οι Αρχές ακινητοποίησαν την 26χρονη. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των Αρχών, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει με μια τσάντα πλάτης γεμάτη χρήματα, όμως όταν επιχείρησε να πηδήξει πάνω από έναν φράχτη, πετώντας την τσάντα, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν οι αστυνομικοί.




