Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λετονία το απόγευμα της Τρίτης (14/10, 17:00, ΕΡΤ2) με στόχο την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς, στην προκριματική φάση για το Euro U-21 2027.
Μετά την μεγάλη νίκη επί της Γερμανίας με 3-2 στην Ιένα η γαλανόλευκη έχει ξεκινήσει ιδανικά τη διαδικασία -με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια- και απέναντι στους Λετονούς στο «LNK Sporta Parks» της Ρίγα, θέλει να τις κάνει τρεις, ώστε να εδραιωθεί στην κορυφή του 6ου ομίλου. Παράλληλα, θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την απευθείας πρόκρισή της στην τελική φάση.
Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έχει 6 βαθμούς και είναι στο +2 από τη δεύτερη Βόρειο Ιρλανδία που φιλοξενεί τους Γερμανούς στις 19:30. Έχοντας ήδη θέσει τις βάσεις για την πρωτιά, το συγκεκριμένο ματς είναι κρίσιμο για να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή μετά από τρία εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα, αφού στη συνέχεια του προγράμματος ακολουθούν τέσσερα στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αγωνιστικά προβλήματα για την Εθνική δεν υπάρχουν και ο Ταουσιάνης θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σκωτσέζος, Μάθιου ΜακΝτέρμιντ.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
Ελλάδα 6 (8-2)
Βόρεια Ιρλανδία 4 (3-1)
Γερμανία 3 (7-3)
Γεωργία 2 (2-2)
Λετονία 1 (1-6)
Μάλτα 0 (0-7)

