Όσες από εσάς κάθεστε στο σπίτι και δεν έχετε τι να κάνετε για να περάσει η ώρα σας, τότε είστε είδος υπό εξαφάνιση!

Αν πάλι κάποιες από εσάς νιώθετε νυχτερινές… λιγούρες, να μια εύκολη και γρήγορη συνταγή! Μα φυσικά υγιεινή! Αλλά να θυμάστε κάτι: όσο υγιεινό και να είναι κάτι αν το παρακάνετε τότε… ας προσέχατε!

Πάμε λοιπόν να «φάμε» ένα νόστιμο και γρήγορο cheese cake.

Υλικά που θα χρειαστούν:

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή κριμ κράκερ

1 πακέτο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

1 γάλα ζαχαρούχο

1 τυρί Philadelphia

1 κομπόστα βύσσινα (κρατήστε λίγο ζουμί από το κουτί)

Τρόπος παρασκευής:

Τρίβετε τα μπισκότα με τα χεράκια σας και τα ανακατεύετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα πυρέξ καλύπτοντας το πάτο.

Χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το τυρί σε ένα μίξερ.

Το μείγμα το ρίχνετε πάνω στο υπόλοιπο που βρίσκετε στο πυρέξ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. Αφού το βγάλετε, βάζετε πάνω τα βύσσινα και λίγο σιρόπι για να πάρει χρώμα. Το σερβίρουμε μετά από 2 ώρες.

Όση ώρα κάνατε για να διαβάσετε τη συνταγή, άλλη τόση θα κάνετε για να φτιάξετε το γλυκάκι.

Μπορείτε, αντί για βύσσινα που πικρίζουν λιγάκι, να βάλετε κερασάκια ή κάποιο άλλο φρούτο κομπόστας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης