Οι αποφάσεις του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κυριαρχούν και στη βουλγαρική επικαιρότητα, με τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας να μεταδίδουν από τις πρώτες ώρες τις εξελίξεις, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα για τη συνολική λύση του προβλήματος με το ελληνικό χρέος, αλλά και για ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και σταθεροποίησης ολόκληρης της ευρωζώνης.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια ξεκίνησαν τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές τους με εκτενή ρεπορτάζ από την κοινή συνέντευξη, στην οποία ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανήγγειλαν τους κύριους άξονες του νέου ευρωπαϊκού σχεδίου, αργά χθες βράδυ, στις Βρυξέλλες.

 Η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ αφιέρωσε κεντρική θέση στο εξωτερικό δελτίο της στις δηλώσεις, δια τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τις αποφάσεις «ανακούφιση για την Ελλάδα». Στο ίδιο ρεπορτάζ έγινε αναφορά και στις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ότι, «η Γερμανία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας».

Ενδεικτικοί του κλίματος που επικρατεί στο βουλγαρικό Τύπο είναι οι εξής τίτλοι των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων, που ενημερώνουν λεπτομερώς τους αναγνώστες τους για το σχέδιο και το μηχανισμό της εφαρμογής τους: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας» (Ντνέβνικ), «Οι Βρυξέλλες ενέκριναν το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, ύψους 158,6 δισ. ευρώ. Ο ιδιωτικός τομέας επίσης θα ενταχτεί με 49,6 δισ. ευρώ» (Παρί), «H Ελλάδα παίρνει νέο δάνειο 109 δισ. ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου ευχαριστεί, οι γείτονες ‘σφίγγουν τα ζωνάρια’ κατόπιν σύστασης των Βρυξελλών» (Σταντάρτ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης