Την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά πανηγυρίζει ο Ατρόμητος.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς που διεξήχθη στην Τρίπολη, η ομάδα του Γιώργου Δώνη αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον τοπικό Αστέρα, παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο, καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0 στο Περιστέρι. Οι Περιστεριώτες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ατρόμητο ήταν σε ακόμη ένα ματς ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος είχε μία ασίστ στο τέρμα του Τάτου στο 15ο λεπτό, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 72′. Για τους Αρκάδες είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μάρτινς στο 21′, ενώ το 2-1 έκανε ο Ναβάρο στο 47′.

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, καθώς απέκτησαν αρκετά νωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις στο 6ο λεπτό ο Μπαρτολίνι έχασε το κοντρόλ της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Τάτο που έβγαινε μόνος απέναντι στον Μπαντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάσος Κάκος καταλόγισε το καταφανέστατο φάουλ και απέβαλε τον αμυντικό του Αστέρα, που έμεινε πολύ νωρίς με δέκα παίκτες.

Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να προηγηθούν, όμως την καλή εκτέλεση του Μήτρογλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαντής.

Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Αρκάδες, καθώς στο 15ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ο Μήτρογλου έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση και γύρισε ωραία στον Τάτο, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Μπαντή και άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση των γηπεδούχων, εντούτοις, ήταν άμεση. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έφτασαν στην ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα, καθώς σε ανατροπή του Γιαννούλη στον Ναβάρο κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 21΄.

Το γκολ αυτό έδωσε άλλη ψυχολογία στους γηπεδούχους, που πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και προσπάθησαν με μακρινά σουτ να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Το πλησίασαν στο 40΄, με το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ράγιος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, που έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του εμβρόντητου Ιτάνζ.

Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, ο Αστέρας ανέτρεψε την κατάσταση και «πήρε κεφάλι» στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς.

Ο Ράγιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Φυτανίδης δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, ο Περόνε μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Ναβάρο με δεύτερη κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 2-1 στο 47΄. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν είχαν πλέον άλλη επιλογή: έπρεπε να βγουν μπροστά και να ψάξουν το γκολ της πρόκρισης.

Στο 62΄ ο Μήτρογλου αστόχησε από καλή θέση και στο 66΄, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό με τον Μπρίτο, ο Τάτος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Χουανίτο πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 72΄, όμως, το τραγικό λάθος του Πουλίδο (γύρισε με αδύναμη κεφαλιά την μπάλα προς τον τερματοφύλακα) έδωσε την ευκαιρία στον καιροφυλακτούντα Μήτρογλου να πετύχει το γκολ της πρόκρισης για τον Ατρόμητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σκόνδρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κίτρινες: Περόνε, Πιπίνης, Χουανίτο, Τσαμπούρης – Γιαννούλης, Τάτος, Μήτρογλου, Δημούτσος, Σκόνδρας Κόκκινες: Μπαρτολίνι (6΄) – Σκόνδρας (96`)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο (86΄ Σολάκης), Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Ναβάρο, Ράγιος, Ροτζέριο (78΄ Φρανκού), Περόνε (63΄ Μπρέσκα)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (53΄ Επστάιν), Σφακιανάκης (71΄ Σφακιανάκης), Ιγκλέσιας (59΄ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης