Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα η πρώτη σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD». Η αποδοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει πλέον γίνει θεσμός! Την μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Metropolitan Opera, μέσω του προγράμματος «The Met: Live in HD», μας δίνει την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα συνεχίζεται στη χώρα μας με το έργο «Tosca» του Giacomo Puccini. H Tosca αφηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων: μιας ξακουστής λυρικής τραγουδίστριας, ενός φιλελεύθερου ζωγράφου κι ενός σαδιστή αρχηγού της αστυνομίας. Οι τρεις κεντρικοί ήρωες είναι παγιδευμένοι σ’ ένα δίχτυ έρωτα και πολιτικής. Η σοπράνο Karita Mattila ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο για πρώτη φορά έξω από την πατρίδα της, τη Φιλανδία. Μαζί της στη σκηνή ο Marcelo Álvarez στον ρόλο του Καβαραντόσι και ο George Gagnidze στον ρόλο του Σκάρπια. Σκηνοθετεί ο Luc Bondy, φημισμένος για τις ευφάνταστες θεατρικές και μελοδραματικές παραστάσεις του. Διευθυντής ορχήστρας είναι ο Joseph Colaneri. Το έργο «Tosca» θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21:00 και θα περιλαμβάνει ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com.

Επόμενη παράσταση «Τosca» του Giacomo Puccini την Πέμπτη, 5 Ιουλίου στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης