Βολές του ΚΚΕ κατά της εθνικιστικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, για την προσπάθεια ανακίνησης «μειονοτικού» ζητήματος στη βόρεια Ελλάδα. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγόρησε από τη Θεσσαλονίκη την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, πως εκμεταλλεύεται τα προβλήματα των πολιτικών προσφύγων, προκειμένου να «παζαρέψει» τον αλυτρωτισμό της.

«Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα επιτρέψουμε αυτή την καπηλεία, όταν υποτάσσεται στην έγερση ανύπαρκτου μειονοτικού ζητήματος, με την έννοια της μακεδονικής εθνότητας και όταν συνδέεται μάλιστα με εξελίξεις στα Βαλκάνια που οπωσδήποτε περιέχουν ανησυχία, ιδιαίτερα και μετά την παράδοση του Κάρατζιτς απ’ την πλευρά της Σερβίας» τόνισε χαρακτηριστικά η Γ.Γ. του ΚΚΕ.

«Ουράνιο Τόξο» κατά ΚΚΕ

Η θέση του ΚΚΕ πως δεν υφίσταται «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική μειονότητα», έχει προκαλέσει την αντίδραση του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου».

Σε γραπτή ανακοίνωση, η Πολιτική Γραμματεία του πολιτικού σχηματισμού, κατηγορεί το ΚΚΕ, για «πολιτική ασυνέπεια», αναφέροντας μεταξύ άλλων : «Σήμερα το Κ.Κ.Ε, πάσχον από μια προχωρημένης μορφής γεροντική αφασία, τους μεν εν Ελλάδι διαμένοντες Μακεδόνες δεν αναγνωρίζει, τα δε παιδιά των τέως ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει, αλλά ούτε καν γνωρίζει ισχυριζόμενο ότι γι’ αυτά ο όρος «Μακεδόνας» πρέπει να θεωρηθεί μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης