Ένα ιστορικό κτίσμα, που βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού, θα αξιοποιήσει ο δήμος για να στεγάσει το Κέντρο Τεχνών. Πρόκειται για τις πετρόκτιστες αποθήκες, χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικού κτηρίου, το οποίο διαμορφώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και η χρήση του συνδέεται με την ανάπτυξη του παλιού λιμανιού της πόλης.

Το κτήριο αποτελείται από δύο όμοιες αποθήκες, η μία δίπλα στην άλλη, με ένα διαχωριστικό που δεν ξεπερνά το ενάμισι μέτρο. Οι πόρτες και οι στέγες είναι κατασκευασμένες από ξύλο, το οποίο διατηρείται, παρά τη φθορά του χρόνου.

Οι αποθήκες αποτελούν ακόμα μία δωρεά του ιδιοκτήτη τους, Στάθη Παπαδάκη, προς τον Δήμο Λεμεσού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου και τα σχέδια που έχουν γίνει από την αρχιτέκτονα Σεβίνα Φλωρίδου, ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μετατραπεί σε Δημοτικό Κέντρο Τεχνών.

Το συνολικό κόστος της δημιουργίας του έργου θα ανέλθει περίπου στο 1 εκατ. ευρώ. Ήδη ο δήμος έχει εξασφαλίσει τις 400.000 ευρώ και, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα προσφέρει χορηγία ύψους 750.000 ευρώ.

Στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις καλλιτεχνών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, ενώ η μεγάλη αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα αξιοποιηθεί για σκοπούς διοργάνωσης θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης