Δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά από τον χρόνο των δημοσιογράφων της zougla.gr προκειμένου να λυθεί το μείζονος σημασίας θέμα το οποίο είχε προκύψει στην Πάτμο με το ασθενοφόρο-ερείπιο που μετέφερε ασθενείς.

Έπειτα από την ανάδειξη του θέματος από το zougla radio και την εκπομπή Cosa Nostra Live αλλά και την παρέμβαση του αρμόδιου συντάκτη για τα θέματα αυτοκινήτου της zougla.gr, Βασίλη Σαρημπαλίδη, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού μεταφέρθηκε στη Ρόδο, όπου επισκευάστηκε με έξοδα της εταιρείας Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να σημειωθεί ότι -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- το ασθενοφόρο βρισκόταν σε τόσο άθλια κατάσταση, ώστε να μην πληροί τους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι, κατά τη μεταφορά ενός ασθενούς πριν από περίπου πέντε μήνες, η πόρτα του οχήματος αποκολλήθηκε και έπεσε στην άσφαλτο, θέτοντας τη ζωή του ασθενούς σε άμεσο κίνδυνο.

Δείτε πώς ήταν το ασθενοφόρο

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα αναδείχθηκε κατόπιν καταγγελίας του κ. Γρηγόρη Στόικου, δημάρχου του νησιού, ο οποίος είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για την αδιαφορία των αρμοδίων στο ζήτημα του ασθενοφόρου.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατασκευής, ο κ. Στόικος παρενέβη εκ νέου στο zougla radio, δηλώνοντας την ικανοποίησή του. «Ένα ζήτημα που μας απασχολούσε αρκετούς μήνες και δεν μπορούσε να βρει λύση μέσω της Πολιτείας, με τη δική σας παρέμβαση λύθηκε μέσα σε λίγες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε την τωρινή κατάσταση του οχήματος

     

Διαδικασία 10 λεπτών

Πόσο δύσκολο ήταν όμως να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου οχήματος, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών; Καθόλου…

Όπως δήλωσε και ο δημοσιογράφος της zougla.gr, Βασίλης Σαρημπαλίδης, η διαδικασία ώστε να συμφωνηθεί η κατασκευή του ασθενοφόρου δεν διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά.

«Επικοινώνησα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kosmocar Στήβεν Σίρτη, του ανέφερα το πρόβλημα και αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, προθυμοποιήθηκε να επισκευάσει το ασθενοφόρο χωρίς κανένα κόστος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ασθενοφόρο επιστράφηκε στο νησί με γεμάτο το ντεπόζιτο καυσίμου και πέρασε από Κ.Τ.Ε.Ο. Τελικά, εκεί που η Πολιτεία κωλυσιεργεί, φαίνεται πως η ιδιωτική πρωτοβουλία δίνει λύσεις…

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης