Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως η τεχνολογία, το διαδίκτυο και οι εφαρμογές στο κινητό σου, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς σου και σε επηρεάζουν με τρόπους που δεν μπορούσες να φανταστείς στο παρελθόν. Κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και απλούστερη σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Ένας από τους τομείς, που βελτιώνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της τηλεματικής, είναι και αυτός της οδήγησης, που είναι άμεσα συνδεδεμένος και με την ασφάλιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς η τηλεματική μειώνει το κόστος των ασφαλίστρων;

Η ασφαλιστική αγορά, όπως είναι λογικό, δε θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την τηλεματική τεχνολογία και τα δεδομένα που συγκεντρώνει, ώστε να δημιουργήσει πιο tailor made λύσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου. Τα νέα αυτά προϊόντα δίνουν πληροφορίες μέσω ενός smart phone ή μιας ηλεκτρονικής συσκευής σχετικά με τη συχνότητα οδήγησης, αλλά και τα χαρακτηριστικά της οδηγικής συμπεριφοράς (ταχύτητα, επιτάχυνση, χρήση κινητού κ.α.). Αυτές οι συσκευές βοηθούν τον οδηγό να αποδείξει ότι κινείται με ασφάλεια κι έτσι να εξασφαλίσει ανταμοιβές για τη θετική του συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι.

Η χρήση τέτοιων προγραμμάτων οδηγεί στη μείωση του κόστους των ασφαλίστρων, αλλά και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου με λιγότερα ατυχήματα. Η τηλεματική αναβαθμίζει την εμπειρία και την εξυπηρέτηση του πελάτη, ο οποίος μέσω καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων, έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει εξατομικευμένες συμβουλές για την οδήγησή του και να κινητοποιείται συνεχώς να οδηγεί πιο προσεκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Anytime, για την οποία η καινοτομία είναι στοιχείο του DNA της, αξιοποιεί εδώ και αρκετό καιρό τις δυνατότητες της τηλεματικής στην ασφάλεια αυτοκινήτου, κατανοώντας τις ανάγκες και τις συνήθειες των ανθρώπων. Για αυτό και προσφέρει εκτός από τα παραδοσιακά της προγράμματα και μία νέα γενιά προϊόντων που χρησιμοποιούν την τηλεματική τεχνολογία, όπως είναι το Short Drive (ασφάλιση με βάση τα χιλιόμετρα) και το Smart Drive (ασφάλιση με βάση την οδηγική συμπεριφορά), ώστε να βρίσκει ο κάθε οδηγός το πρόγραμμα που πραγματικά χρειάζεται.

Short Drive: λιγότερα χιλιόμετρα, λιγότερα ασφάλιστρα, περισσότερη προστασία για το περιβάλλον

Τα προγράμματα Short Drive της Anytime δημιουργήθηκαν για σένα που κάνεις λιγότερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό σου και θες να έχεις δικαιότερα ασφάλιστρα. Το χρησιμοποιείς δηλαδή σαν δεύτερο αυτοκίνητο ή μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις σου. Είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης, αν μετακινείσαι λιγότερο, αφού εξασφαλίζει πιο προσιτή τιμή, ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Τα συγκεκριμένα προγράμματα ξεκινούν από 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο ή 1.500 χιλιόμετρα το εξάμηνο και υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης επιπλέον χιλιομέτρων.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις το πρόγραμμα με τις καλύψεις που θες και να εγκαταστήσεις τη συσκευή OBD, που είναι απαραίτητη για την καταγραφή των χιλιόμετρων. Με την τοποθέτηση της συγκεκριμένης συσκευής έχεις τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι κάθε στιγμή για τα χιλιόμετρα που διανύεις, χωρίς να ανησυχείς αν τα έχεις ξεπεράσει.

Επιπλέον, το Short Drive είναι το πρώτο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα! Μέσω διεθνών προτύπων η Anytime υπολογίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκινήτων που είναι ασφαλισμένα στο Short Drive και τους αντισταθμίζει πραγματοποιώντας περιβαλλοντικά έργα που έχουν θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας. Με αυτόν τον τρόπο η μετακίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων καθίσταται κλιματικά ουδέτερη για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Έτσι, εξασφαλίζεις και οικονομικότερα ασφάλιστρα, ενώ παράλληλα αντισταθμίζεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα! 

Smart Drive: οδηγείς με ασφάλεια και κερδίζεις

Το Smart Drive της Anytime είναι το πρόγραμμα που σε επιβραβεύει με τη βοήθεια της τηλεματικής τεχνολογίας για την προσεκτική σου οδήγηση. Λειτουργεί μέσω του Smart Drive app, που κατεβάζεις και εγκαθιστάς στο κινητό σου και σε βοηθάει με την πάροδο του χρόνου να γίνεσαι πιο υπεύθυνος και προσεκτικός οδηγός.

Η εφαρμογή αναλύει κάθε διαδρομή που κάνεις με το αυτοκίνητό σου και ανάλογα επιβραβεύει την επίδοσή σου ανά μέρα, εβδομάδα και μήνα. Όσο περισσότερο τηρείς τα όρια ταχύτητας, αποφεύγεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου την ώρα της οδήγησης, επιταχύνεις και επιβραδύνεις ομαλά, τόσο μεγαλύτερο σκορ συγκεντρώνεις στο app και εξασφαλίζεις έως 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου σου.

Μέσω της εφαρμογής μπορείς να βλέπεις τα σημεία που θα μπορούσες να τα έχεις πάει καλύτερα, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους οδηγούς, αλλά και να συμμετέχεις σε challenges και διαγωνισμούς με δώρα. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις Smart Points, εξαργυρώνοντας τους πόντους σε εκπτωτικά κουπόνια και κάνοντας δωρεές σε ΜΚΟ της επιλογής σου. Μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις και εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 2 μήνες. Με λίγα λόγια το Smart Drive σε βοηθάει να απολαμβάνεις ασφαλέστερες μετακινήσεις κι εκπαιδεύει κυρίως τους νέους οδηγούς, 18-35 χρόνων να γίνονται καλύτεροι, στους οποίους προσφέρει έκπτωση από την πρώτη στιγμή.

Επίλεξε κι εσύ την ασφάλιση αυτοκινήτου Anytime που χρειάζεσαι και μετακινήσου με μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης