Με περισσότερα από 23 εκατομμύρια επισκεπτών να έχουν περάσει σε 11/2 χρόνο την είσοδο του πρωτοποριακού εκθεσιακού χώρου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (C42), η Citroën επέλεξε να καλωσορίσει την άνοιξη με ένα ξεχωριστό τρόπο. Διανύοντας – ημερολογιακά – την αναγέννηση της φύσης, το C_42 διαμορφώθηκε με στόχο να προβάλει τη δέσμευση της Citroën για τη κατασκευή μοντέλων που σέβονται το περιβάλλον με τεχνολογίες προσιτές για όλους.
Στο πρώτο επίπεδο, το πρωτότυπο C-Metisse με νέο χρωματισμό αποδεικνύει πως ένα αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να είναι βαρετό για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Με το συγκεκριμένο πρωτότυπο που φέρει την υπογραφή Airdream, η Citroën προετοιμάζει το μέλλον που θα φέρει υβριδικά συστήματα με κινητήρες πετρελαίου, εξελιγμένη αεροδυναμική απόδοση και μειωμένο βάρος.

Στο C_42 βρίσκεται και το C4 εφοδιασμένο με το υβριδικό σύστημα Hybrid2, που αποτελεί προπομπό του υβριδικού συστήματος το οποίο θα πραγματοποιήσει το εμπορικό του λανσάρισμα το 2011. Παράλληλα, το παρόν δηλώνει και το πρωτότυπο C3 Picasso Pure, το οποίο φέρει το δεύτερης γενιάς σύστημα “Stop & Start” που θα παρουσιαστεί στο προσεχές μέλλον, και θα προσφέρει περεταίρω πλεονεκτήματα σε σχέση με το επιτυχημένο σύστημα που είναι διαθέσιμο ήδη στα C2 και C3.
Το περιβάλλον του ανανεωμένου C_42 ολοκληρώνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως ένας εξομοιωτής που προβάλει την οικονομική οδήγηση, ο εξομοιωτής ειδικής διαδρομής του WRC, ενώ για τους λιγότερο ενθουσιώδεις στο ψηλότερο σημείο του κτηρίου, τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ όπως αυτά που διαθέτει το C5 παρέχουν μία χαλαρωτική εμπειρία με θέα τον πολυσύχναστο δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Τα μοντέλα της Citroën έτοιμα για το Ε10
Από τον Απρίλιο του 2009, ξεκίνησε στην γαλλική αγορά η διάθεση ενός νέου τύπου καυσίμου κατάλληλου για βενζινοκινητήρες.
Πρόκειται για το Ε10 ή SP95-E10, το οποίο όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία του αποτελείται κατά 90% από αμόλυβδη βενζίνη (SP95) και 10% από αιθανόλη.

Όλα τα μοντέλα της Citroën που έχουν κατασκευαστεί από τον Ιανουάριο του 2000 έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το νέο καύσιμο. Οι κινητήρες βενζίνης που εφοδιάζουν τα μοντέλα της εταιρείας θα επωφεληθούν από τη χρήση του νέου καυσίμου αφού η ήδη χαμηλές τους εκπομπές C02 αναμένεται να μειωθούν περεταίρω κατά περίπου 6%.
Diesel… για βραβείο!
Τα C3 Picasso και C5 Tourer βρέθηκαν στην κορυφή των βραβείων «What Diesel Car of the Year».
Πριν προλάβει να ξεκινήσει το εμπορικό του λανσάρισμα στην Βρετανική αγορά, το C3 Picasso ανακηρύχτηκε MPV της χρονιάς στα βραβεία του διακεκριμένου Βρετανικού περιοδικού «What Diesel Car», υπερισχύοντας ανάμεσα σε 46 ανταγωνιστικά μοντέλα. Το C3 Picasso εντυπωσίασε τους κριτές, οι οποίοι μίλησαν ιδιαίτερα κολακευτικά για την οδική συμπεριφορά του και την οικονομία που προσφέρουν οι κινητήρες του.
Παράλληλα το C5 Tourer κατέκτησε την αντίστοιχη διάκριση στην κατηγορία των αυτοκινήτων station ξεχωρίζοντας τόσο για την ποιότητα κύλισης όσο και για την οικονομία που προσφέρει, με τους κριτές να δηλώνουν ότι ως σύνολο επαναπροσδιορίζει τις απαιτήσεις που θα πρέπει να έχουμε από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

